Futsaleri Tanga dočekaće večeras u prvoj domaćoj utakmici u 2019. godini na svom terenu aktuelnog prvaka države, FC Mostar SG.

Tango je doživio određene strukturne i igračke promjene, te sa dosta optimizma ulaze u proljećni dio šampionata, gdje će pokušati da prirede čudo i opstanu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Trener Mirko Čampara ističe da su svjesni kvaliteta protivnika, ali da se ipak ne predaju i pokušaće da ostave što bolji utisak.

– Mi smo tokom zime doživjeli određene promjene u igračkom kadru, ali i u upravi kluba. Došla je svježa krv, entuzijasti, ljudi sa vizijom i pokušaćemo nešto više da uradimo u proljećnom dijelu šampionata. Kasnili smo sa pripremama, shodno dešavanjima u klubu, tako da smo neke stvari pokušali da namjestimo, rekao je Čampara, te se osvrnuo na večerašnji duel:

– Dolazi nam najbolja i najorganizovanija ekipa u Bosni i Hercegovini trenutno. Ekipa koja je ionako bila sjajna od juče je pojačana po meni najboljim igračem u BiH, Anelom Radmilovićem, i sada su neprikosnoveni. Ali, mi se nećemo predati, daćemo sve od sebe, pa ćemo vidjeti za kakav rezultat će to večeras biti dovoljno. Pozvao bih ovom prilikom i publiku da dođe u našu dvoranu, da podrži našu ekipu, ali istovremeno i gleda veliki broj reprezentativaca u dresu gostiju.

Utakmica KMF Tango – FC Mostar SG igra se večeras od 19.00 u dvorani OŠ ”Aleksa Šantić” u Vojkovićima.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.