Futsaleri Tanga savladali su večeras u Vojkovićima FC Centar sa 4:2 u novoj prijateljskoj utakmici pred start sezone.

Ponovo su ova dva rivala, kao i prije dvije sedmice u Skenderiji odigrali 3×20 minuta, a Tango se ovaj put revanširao komšijama iz Sarajeva u provjeri koja je i jednim i drugim poslužila na najbolji način.

U prvom periodu igre Centar više prijeti, ali je za branjenje bio raspoložen golman domaćih Dino Ćesović. Na drugoj strani Tango manje prijeti, ali realizuje svoje šanse, prvo preko Slobodana Eleza, a zatim i Josipa Bilića. Na samom kraju trećine Minić izlazi sam na Seferovića, ali lopta ostaje na stativi.

Drugi period je donio manje prilika i dosta više takmičarskog naboja. Period otvara Amel Handžić sa dva šuta, prvi mu brani Mateo Bilić, a drugi ostaje na stativi. U nastavku Tango ima dva kaznena udarca, prvi Seferović brani Josipu Biliću, ali je kod drugog Nemanja Knežević precizan za 3:0, što je bio i rezultat poslije 40 minuta igre.

Centar je loptu imao i u trećem dijelu susreta, ali je njihovih nekoliko jako dobrih šuteva zaustavio Gengo. Uspjeli su i njega konačno savladati sredinom ovog dijela kada Ibrahim Hršumović pogađa za 3:1. Uzvratio je Bjelica na drugoj strani za 4:1, a konačnih 4:2 postavlja Haris Bučo u posljednjim sekundama utakmice.

KMF Tango – FC Centar 4:2 (2:0) (1:0) (1:2)
Strijelci: 1:0 Elez 2, 2:0 J.Bilić 14, 3:0 Knežević 39(10m), 3:1 Hršumović 51, 4:1 Bjelica 55, 4:2 Bučo 60

KMF Tango: Ćesović, M.Bilić, Neradin, Gengo, J.Kovačević, B.Kovačević, Knežević, Salčin, Musić, Ruduljić, Elez, Bjelica, Minić, J.Bilić, Karić

FC Centar: Seferović, Smajić, Handžić, Omerhodžić, Mašić, J.Hodžić, Hršumović, Solo, Džemić, Bučo, Spaho, Đuderija, N.Hodžić

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.