Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se predstojećeg vikenda utakmicama sedmog kola, a susret koji privlači posebnu pažnju jeste gradski derbi u Tuzli između Salinesa i Bosne Kompred.

Meč se igra u dvorani Mejdan sa početkom u 17 časova, a dva sata ranije futsal program otvaraju, u Širokom Brijegu, MNK “Hercegovina” i KMF “Policajac” iz Banja Luke.

Subota je rezervisana za još dva susreta sedmog kola.

U 17 časova i 30 minuta počeće utakmica između Kaskade i Brotnja. Pomenute ekipe nalaze se na dnu premijerligaške tabele i ovo je prilika za oba sastava da poprave bodovni saldo.

Utakmica starih rivala Mostar SG-a i Sarajeva zakazana je za 18 časova. Aktuelni šampioni iz Mostara nalaze se na diobi prvog mjesta ali njihov niz nepobjedivosti prekinut je prije dva dana. Salines je u zaostaloj utakmici drugog kola nanio prvi poraz šampionu, a upravo su Tuzlaci u prethodnom kolu poraženi od Sarajeva.

Jedini meč u nedelju odigraće MNK “Sloga” i debitant u Premijer ligi KMF “Doboj”. Sloga predstavlja najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezona sa pet pobjeda i jednim porazom. Sa druge strane, ekipa Doboja, nalazi se na četvrtom mjestu sa 11 osvojenih bodova. Utakmica se igra u Gornjem Vakufu/Uskoplju sa početkom u 18 časova.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.