Žrijeb takmičarskih brojeva za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine biće održan sutra u prostorijama N/FSBiH, a time će biti poznat i raspored prvenstva.

Drugu godinu će se igrati u formatu sa deset klubova, sa play-offom po završetku regularnog dijela, a po mnogo čemu ova sezona bi mogla da bude najjača i najuzbudljivija otkako se igra zajednička Premijer liga Bosne i Hercegovine, a to je od sezone 2013-14.

I ove sezone FC Mostar SG je prvi favorit za titulu. Ekipa koja ima fantastičnu šansu da se prvi put plasira u Elitnu rundu Lige prvaka i dalje je odlična. Stigao je reprezentativni golman Srbije Nemanja Momčilović, zatim iskusni reprezentativac BiH Kristijan Pantić, kao i nadolazeća zvijezda bh. futsala Elmin Prošić, a tu su i povratnici Ivan Ivanković i Josip Bošković. Iako su im otišli neki jako kvalitetni igrači poput Nermina Kahvedžića, Dejana Pavlovića ili Mirka Hrkaća, i dalje su prvi favoriti.

Za vrat im puše tuzlanski Salines. Predvođen legendom svjetskog futsala Predragom Rajićem na mjestu trenera, Salines se značajno pojačao i sa Nerminom Kahvedžićem, Srđanom Ivankovićem, zatim reprezentativcem Srbije Nikolom Matijevićem, kao i povratnikom Mehmedom Ramićem. Sigurno da ovaj “renovirani” sastav Salinesa itekako može da se uključi u vrh.

Nakon njih slijede Brotnjo i Centar. Čitlučane apsolutno nikada ne treba otpisivati iz bilo kakvih računica za vrh tabele, dok je Centar-Zamm MC doživio promjene u upravljačkoj strukturi, te i oni sa dosta promjena ulaze u novu sezonu u kojoj je cilj stabilizacija kluba. Ipak, to je Centar, a na klupi je sada i Nijaz Mulahmetović, jasno je da takvu ekipu uvijek morate shvatati ozbiljno.

Ostale ekipe su tu negdje sa kvalitetom. Novi premijerligaš Sloga iz Gornjeg Vakufa ima jako kvalitetnu ekipu koju će da predvodi nekada najbolji strijelac Premijer lige u dva navrata Emir Milanović. Tango se nakon užasne prošle sezone i ostanka u ligi administrativnim putem značajno pojačao, pa takva sezona ne bi trebala da se ponovi. Stiglo je nekoliko provjerenih imena u ekipu, očekuje se još pojačanja, te će pokušati da obezbijede play-off.

Tu su i Seljak, Beli anđeo, u koji je stigao odlični pivot Mirko Marinković, i Kaskada.

Najveća nepoznanica je Zrinjski, za kojeg je pravo pitanje da li će uopšte početi sezonu zbog velike finansijske krize koja je zahvatila klub i to nam ostaje da vidimo u periodu koji je pred nama.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.