Ligaški dio Prve lige Federacije BiH u futsalu završen je u vikendu iza nas.

Odigrane su utakmice 14. kola u sve tri grupe Prve lige, a ostalo je još samo da Disciplinska komisija Nogometnog saveza FBiH donese odluku o prekidu utakmice MNK Banovići – MNK Bosna Kompred, gdje su gosti napali sudiju meča, te je utakmica prekinuta u 29. minutu. No, ni u toj Grupi 2 nije ništa nejasno i bez toga jer je MNK Bosna Kompred naprosto počistio konkurenciju i našao se na prvom mjestu grupe te će se boriti za plasman u Premijer ligu.

U Grupi 1 je viđeno najviše drame jer je MNK Bubamara iz Cazina imao isti broj bodova kao i drugoplasirani Željezničar, ali će drugu godinu uzastopno Cazinjani da se bore za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Grupa 1

Grupa 2

Grupa 3

U Grupi 3 je isto bilo zanimljivo, ali je ipak MNK Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja zauzela prvo mjesto sa četiri boda ispred drugoplasirane Iskre iz Bugojna, koja može da bude zadovoljna svojim premijernim izdanjem u prvoligaškom karavanu.

Danas je u prostorijama Nogometnog saveza FBiH odmah izvršeno i žrijebanje doigravanja koje će se, ranije smo pisali, igrati u Mostaru u USRC ”Midhat Hujdur-Hujka”.

Voljom žrijeba odlučeno je da se igra po sljedećem rasporedu:

Petak 15.03.2019. godine u 19:00 sati:

MNK Buba Mara – MNK Sloga

Subota 16.03.2019. godine u 17:00 sati:

MNK Bosna Kompred – MNK Buba Mara

Nedjelja 17.03.2019. godine u 17:00 sati:

MNK Sloga – MNK Bosna Kompred

Najbolja ekipa iz ove mini lige nastupiće naredne godine u Premijer ligi Bosne i Hercegovine kao prvak Prve lige Federacije BiH.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.