Zrinjski je u ovogodišnjem finalu Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu savladao Kaskadu u dvomeču, te tako poslije tri sezone ponovo stigao do pehara. Nakon 2:0 u Mostaru plemići su otišli u Gračanicu da sačuvaju prednost, u čemu su poslije velike borbe i uspjeli.

Bio je ovo odličan dvomeč, dostojan finala Kupa BiH, a na kraju, iako su u drugom meču poraženi 4:2, plemići su osvojili trofej. Do njega su došli golom Ivana Ivankovića u 34. minutu. Prethodno, nakon što je Zrinjski poveo 1:0, primili su u vrlo kratkom roku četiri gola, što je poljuljalo ekipu.

U razgovoru za Oslobođenje nakon osvojenog Kupa, pomoćni trener Zrinjskog, poznato ime bh. futsala, Vladimir Vladisavljević, ističe da je Zrinjski imao više sreće nego pameti u ovom meču.

– U otvaranju utakmice smo bili koncentrisani, postigli smo gol, ali smo odmah i primili gol. To je njima dalo krila, a nas uvelo u jednu rupu na kraju prvog poluvremena. Primili smo još tri i otišli sa zaostatkom od tri gola na poluvrijeme. Na poluvremenu smo uspjeli da se konsolidujemo, postigli smo jedan gol i to je bilo dovoljno da osvojimo Kup. Nismo zadovoljni igrom, ali moramo biti zadovoljni rezultatom. Na kraju krajeva, rezultat se samo piše, a ja bih čestitao i ekipi Kaskade na stvarno korektnoj igri. Ova utakmica je bila odlična reklama za bh. futsal, rekao nam je Vladimir Vladisavljević nakon što su se malo slegli utisci.

Prvi trofej u sezoni je osvojen, ali pred Zrinjskim su tek velike borbe u borbi za pehar Premijer lige. Prvi protivnik u polufinalu play-offa biće MNK Brotnjo.

– Imamo prednost domaćeg terena. Gledali smo obje utakmice. Dobro ih poznajemo i sigurno nam neće biti lako. Pokušaćemo se što bolje pripremiti i što bolje ući u dvomeč. Blagi smo favoriti, nemamo problema sa igračkim kadrom, izuzev što u prvoj utakmici nećemo moći računati na Darka Raguža. Vidjećemo, nadamo se dobrom rezultatu i u prvenstvu.

Ovo je prvi put da play-off donosi pobjednika Premijer lige. Vladimir Vladisavljević ističe da to pogoduje kvalitetnijim ekipama i da će one doći do izražaja u finišu.

– Po mom mišljenju, ovaj sistem takmičenja je pun pogodak. Svi su se borili za nešto, nije bilo nebitnih utakmica. Prvih šest ekipa se borilo za play-off, Kaskada koja je sedma isto tako, a ove ekipe ispod su se borile za opstanak. Što se tiče same završnice, što se više igra, to kvalitetnije ekipe dolaze do izražaja. Njima je prednost što se igra na više pobjeda.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.