Futsaleri Zrinjskog vratili su pehar osvajača Kupa BiH u svoje vitrine nakon što su večeras u Gračanici sačuvali prednost iz prbog finalnog duela u Mostaru.

Kaskada je slavila pirovu pobjedu od 4:2, što je poslije 2:0 u Mostaru bilo dovoljno za trofej Plemića.

Poslije tvrdog početka utakmice gosti golom Josipa Sesara iz šestog akumuliranog prekršaja dolaze do prednosti od 1:0. Djelovalo je tada da Plemići imaju stvari u svojim rukama, ali je onda uslijedio veliki preokret domaćih koji nošeni publikom dolaze do velikog preokreta u samo pet minuta utakmice.

Tik što su primili gol, donaći preko Abdulaha Hamidovića dolaze do 1:1, a dvije minute kasnije Ibrahim Husejnović iz kaznenog udarca donosi potpuni preokret.

Samo što su preokrenuli rezultat, domaći u istoj minuti golom Emira Milanovića duplaju prednost, a do poluvremena Adel Demirović pogađa za velikih 4:1.

U drugom poluvremenu Kaskada je čuvala stečenu prednost, a onda je na pet minuta do kraja mrežu domaćih zatresao Marin Suton, pa je Zrinjski stigao do 4:2, što je bio rezultat koji im je vratio prednost u ovom finalnom dvoboju, koju su sačuvali do kraja i osvojili novi Kup BiH.

Zrinjski: Dujmović, Šunjić, Ivanković, Raguž, Bošković, Skuhan, Suton, Sesar, Drežnjak, Livaja, Sušac, Kalfić, Vlaho, Matić.

Kaskada: Alibegović, Huskanović, Husejnović, Hamidović, Milanović, Spahić, Gemić, Demirović, Gazibegović, Mujanović, Krdžić, Džinić, Musić, Kakeš.

Foto/ Radio Gračanica

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.