Završen je jesenji dio šampionata Crne Gore. U 11.kolu vidjeli smo veoma zanimljive mečeve, pobjede 3 prvoplasirane ekipe, trijumf Studenskog doma nad Nikšićem i podjelu bodova u Kotoru.

KMF Cattaro2019 – FC Pruška 3-3 (3-2)

KMF C attaro2019: Perović, Vukojević, Spalević N., Pavićević, Bjelanović, Jakovljević, Lazarević, Đapić, Spalević M.;  FC Pruška: Stefanuvić, Kasumović, Mekić, Alić, E., Alić K., Ćorović, Krgović, Gurešić, Vukićević, Poljak, Drndar, Suljević, Sijarić; Strijelci: Spalević M., Spalević N. i Jakovljević za Cattaro, a Poljak, Gurešić i Sijarić za Prušku; Žuti karton: Mekić.

Silovito su krenuli domaći igrači i već u 4 minutu došli do 2 gola razlike. Pogađali Su Miloš i Nikola Spalević. Nastavak poluvremena donosi nam zanimljiv meč sa šansama na obje strane. Ipak, do sledećeg pogotka čekali smo do 14. minuta kada se Poljak najbolje snašao u petercu domaćih i smanjio rezultat. Samo 2 minuta kasnije Gurešić poravnava na 2-2. Ekspresno Cattaro vraća prednost i u istom minutu preko Jakovljevića dolazi do 3-1 što će se ispostaviti rezultatom prvih 20 minuta. Drugi dio mnogo opreznije. U 28 minutu Sijarić pogađa za izjednačenje posle lijepog duplog pasa sa Ćorovićem. U poslednjem minutu vidjeli smo i najviše uzbuđenja. Golman domaćih je „skinuo“ šansu 1 na 1 i izbacio kontru za svoju ekipu. U borbi sa vremenom i golmanom Pruške sve je dobro uradio Đapić, ali stativa se ispriječila i ostalo je na kraju 3-3.

KMF Brskovo – KMF Titograd 1-4  (1-1)

KMF Brskovo: Vučetić D., Ćorić, Radulović,  Pandurica, Minić B., Vučetić M., Minić N., Zejak, Ćorović, Milačić, Bojović; KMF Titograd: Despotović, Sekulić, Pejović, Miličić, Adžić, Obradović, Mugoša, Drašković, Spasojević, Barović, Perošević, Nikolić, Vidaković; Strijelci: Ćorović, za Brskovo, a Adžić 2, Spasojević i Drašković za Titograd; Crveni karton: Radulović.

Derbi kola pripao je aktuelnom šampionu države. Bolje su ovaj meč odigrali puleni Zorana Milaševića i sa skorom 8-2 završavaju jesenji dio šampionata. Na startu meča više su napadali igrači brskova ali bez većih izbuđenja. Na prvi gol čekali smo do 15 minuta a on je djelo reprezentativca Spasojevića. Brzo se domaći vraćaju u igru preko najboljeg njihovog igrača Eldina Ćorovića. I to je sve za prvih 20.minuta. Drugi dio apsolutno pripada gostima. Prvo u 26. mnitu dolaze do prednosti, pa zatim u 34 dupliraju sve preko raspoloženog Adžića. I tačku na meč stavlja najiskusniji Milovan Drašković. Zasluženih 4-1.

KMF Mirabile moda – FC Ulcinj 4-6 (2-2)

KMF Mirabile moda: Savić, Sekilić, Dukić, Pejurić, Zarubica, Mijović N., Vučinić, Đurković, Vučković, Mijović B., Perović; FC Ulcinj: Mećikukić, Berjašević, Gurzaković, Krumić, Kurti, Horha, Sinani, Divanović, Kolari, Seniković, Molabećirović; Strijelci: Mijović B. 3, Đurković za Mirabile modu, a Mećikukić 2, Molabećirović, Divanović, Krumić ta Ulcinj.

Teže nego što se očekivalo favorizovani Ulcinjani su došli do bodova. Ipak cio plijen nose kući. Sjajnu utakmicu odigrao je mladi Boris Mijović koji je otvorio ovaj meč svojim pogotkom u 11.minutu, pa donio novu prednost u 15. Poravnavali su gosti prvo preko golmana Mećikukića, pa potom i najboljeg strijelca tima Molabećirovića. I treći put su domaći poveli ovaj put strijelac je bio Đurković. Dodaju gosti tada gas i preokreću rezultat u svoju korist. Prvo Divanović, pa autogol Pejurića, zatim oprt golman Mećikukić i Krumić bili su precizni za Ulcinjane. Na drugoj strani u strijelce se i treći put upisao Mijović. Gosti sa osvojenih 22 boda završavaju jesen na sjajnom 3.mjestu.

KMF Studentski dom – KMF Nikšić 3-1 (0-0)

KMF Studentski dom: Boljević, Mihaljević, Femić, Konarar Lj., Konatar S., Konatar N., Čolović, Gojačanin, Alavać, Popović, Vojinović, Marković; KMF Nikšić: Kustudić, Kovačević, Bošković, Vuković, Ćorić, Mijušković, Đedović, Mugoša Božović; Strijelci: Femić, Gojačanin, Konatar N. za Studentski dom, a Božović za Nikšić; Žuti karton: Kovačević, Vuković.

Jedna izuzetno borbena i previše nervozna utakmica koja se na kraju završila zasluženom pobjedom domaćina. Prvo poluvrijeme bez nekih uzbuđenja, kao da su i jedni i drugi čuvali svoj gol bez veće želje za napadanjem. Drugo poluvrijeme druga priča. Femić odmah dovodi Studente u vođstvo. Napadali su gosti ali su sjajnu defanzivu pokazali igrači Studenskog doma. I u 38.minutu duplirali prednost. Da neizvjesnost utakmici vrati pobrinuo se Božović i 39.minutu. Ipak tačku naovaj meč stavio je Nemanja Konatar i svojo ekipi donio visoko 4 mjesto.

FC Onogošt – KMF Bajo Pivljanin 1-2 (1-1)

FC Onogošt: Ćirković, Koprivica, Cimbaljević, Perović, Bečanović, Marković, Durutović, Drobnjak, Lukovac, Vulanović, Karadžić; KMF Bajo Pivljanin: Đurković, Ćalasan De., Ristić, Vuković M., Durutović N., Vuković K., Durutović N., Kandić, Čalasan Da., Osmajić, Radonjić, Suknović, Maltez, Delić; Strijelci: Drobnjak za Onogošt, a Durutović M., i Vuković K. za Bajo Pivljanin. Žuti karton: Cimbaljević, Marković, Ristić; Crveni karton: Đurković.

Bodove vrijedne jesenje titule osvojila je ekipa iz Plužina. Veoma borben meč imali smo priliku da gledamo u Nikšiću. Oprezno su i jedni i drugi otvorili utakmicu. Prvi su zaprijetili domaći ali raspoložen je bio golman Đurković. N adrugoj strani Mirko Durutović 2 puta pogađa stativu. Ipak treći put je bio precizan. Igrao se 18 minut kada se najbolje snašao u kaznenom prostoru domaćih. Onogošt je najopasnije prijetio preko tandema Marković – Drobnjak. Iz jedne takve akcije lijepo se okrenuo Saša Drobnjak i pogodio za 1-1. U drugom poluvremenu ista priča. Dosta oprezno sve do 30.minuta kad prednost gostima donosi Vuković lijepim pogotkom sa preko 10 metara. Par minutakasnije jednu kontru domaće ekipe prekida golman Đurković. Sudija je procjenio da je to uradio na nedozvoljen način i dodjeljuje mu direktan crveni karton. Sve to je izazvalo mnogo nervoze kod igrača i članova ekipe Baja Pivljanin. Ipak sve se brzo smirilo. Onogošt nije uspio da iskoristi brojčanu prednost na terenu. U samom finišu su pokušali sa igračem više u polju ali i to su uspjeli da odbrane gosti. Na kraju rezultat 1-2.

Slobodna je bila ekipa Gorštaka.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.