Jedini prvoligaš iz grada na rijeci Tari osnovan sad već davne 2005. godine na inicijativu velikog poznavaovca i ljubitelja ovoga sporta Rajka Čogurića. U bogatoj prvoligaškoj istoriji klub je najveći uspjeh ostvario ulaskom u play off u sezoni 2008/2009, učesnik je velikog broja turnira prvenstveno onih koji se odigravaju na sjeveru Crne Gore. Predstavljaju svoju opštini i na MOSI igrama gdje su osvajači bronzane medalje.

Za početak kakve su ambicije KMF Gorštak u tekućoj sezoni i planovi za budućnost?

Ova uspješna Futsal priča traje 15 godina gdje je klub značajno podmladio takmičarsku selekciju. Ambicije kluba su da se borimo za što bolji takmičarski status u Prvoj ligi ali i za stvaranje mladih i talentovanih igrača koji će biti budućnost crnogorskog i kolašinskog futsala.

Kakva je saradnja sa ostalim klubovima, i ko su po Vama favoriti ove godine?

KMF Gorštak je klub koji se sigurno može pohvaliti korektnošću i dobrom saradnjom sa svim klubovima. Favoriti za play off su pored Titograda, koji je neočekivano uspio da priredi par iznenađenje prepustivši bodove rivalima, Bajo Pivljanin, Studentski dom i Onogošt. Mada je liga dosta izjednačena uvjek može neko da iznenadi.

Niste dobro bodovno startovali uprkos nekim dobrim partijama?

U nekim utakmicama smo zaista dobro igrali, al je sreća okrenula leđa. U zaddnjim minutima smo gubili bodove u Ulcinju, i Nikšiću… Danak neiskustvu smo platili i protiv Pruške gdje smo do 30 min vodili 3-1 i na kraju izgubili. Naše dobre igre nisu pratili i rezultati, ali se nadamo da će posle reprezentativne pauze i to doći na svoje.

Kakav je kvalitet lige i na kom je organizacionom nivou?

Mi smo ovu sezonu dočekali u znatno podmlađenom nivou uz par iskusnih igrača. Neki naši igrači teško uklapaju svoje radne obaveze sa klupskim. Liga je u nadležnosti FSCG tako da nemamo primjedbi na organizaciju, na sudije, delegate…

Reprezentacija, U 19?

Reprezentacija CG igra kvalifikacije sa Litvanijom i na dobrom su putu da prođu dalje.  Mi dajemo čak 4 futsalera za mladu U 19 reprezentaciju i zadovoljni smo. U klubu smo posebno posvećeni radom sa mlađim kategorijama, a treneri koji rade sa ovom uzrasnom kategorijom su Radosslav Vukićević i Luka Čogurić.

Odnos lokalne uprave Kolašin prema futsalu i ko još pomaže funkcionisanje kluba?

Imamo veliku podršku od Uprave za imvinu koja nam omgućava korišćenje termina i odigravanje utakmica u u sportskom centru. Pomažu takođ i FSCG i opština Kolašin, al ipak njihova pomoć bi mogla biti izdašnija.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.