Futsal reprezentacija Crne Gore večeras od 20.00 časova igra drugi meč grupe 7 kvalifikacija za UEFA Futsal EURO 2020. Ekipa Sveta Ljesara gostuje Belgiji, još jednoj izuzetno jakoj reprezentaciji  sa kojim će igrati u ovoj grupi. U prvom meču grupe, Crna Gora je poražena od Italije sa 3-0, iako je u pojedinim periodima duela sa pokazivala da može da se nosi i sa najjačim evropskim reprezentacijama. Sa druge strane, Belgijanci su podjelili bodove sa Finskom 3-3.

“Očekujem još jednu izuzetno tešku utakmicu. Belgija je odlična ekipa, koja je pored Italije favorit u našoj grupi. Ipak, nadam se da uz maksimalnu borbenost i pametnom igrom možemo doći do povoljnog rezultata”, kaže selektor Ljesar.

Zanimljivo je da su večerašnji rivali igrali na današnji dan prošle godine meč trećeg, posljednjeg kola, pretkvalifikacione runde za odlazak na UEFA EURO 2020. Tada je Belgija, takođe na svom terenu, slavila sa 5:1, nakon što je naša selekcija imala vođstvo na poluvremenu.

“Bila je to utakmica sa dva različita poluvremena. U prvom smo odigrali veoma dobro i imali vođstvo, u nastavku je Belgija pokazala zašto je jedna od najboljih reprezentacija u Evropi. Ipak, ta igra u prvom poluvremenu daje nam za pravo da se nadamo dobrom rezultatu”, dodao je selektor Ljesar.

Takođe i pomoćni trener Milovan Drašković kaže da hrabrom igrom možemo do rezultata:

Daćemo sve od sebe da iznenadimo  favorizovanog protivnika. Belgijanci su ozbiljna ekipa sa par vrhunskih individualaca, mogli smo se uvjeriti iz njihovog duela sa Finskom. Ali mislim da nikako nismo bez šansi, uvjek sam optimista, kako na terenu tako i van njega. Na žalost prvi golman Despotović nije doputovao sa nama što će biti veliki nedostatak ekipi. U meču sa Italijama je pokazao da je i dalje broj 1i da ostali golmani imaju od koga da uče. Ovo je odlična grupa za sticanje neophodnog iskustva. Raduje me što sus vi igrači dobili šansu protiv Italijana da osjete kako je igrati protiv jednog veoma jakog protivnika. Primjetan je pomak i radićemo i u nastavku takmičenja na tome”.

Utakmica između Belgije i Crne Gore igra se u ,,Kantri hali“ u Liježu, sa početkom u 20 časova. Sudiće je Danijel Matković i David Šerli iz Švajcarske, kao i Kris Fejtons iz Belgije.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.