Klub malog fudbala „Nikšić“ osnovan je sa ciljem da istoimenom grad vrati mjesto na mapi regionalnog futsla. Ko bar malo prati ovaj sport sigurno zna kolikoje ovaj grad iznjedrio futsal majstora koji su ucrtali dubog trag u istoriju crnogorskog futsala. Idejom da „neki novi  klinci“ nastave da započeto vodio se Vesko Mašulović kada je 2016. godine osnavao klub i izašao na prvoligašku scenu. Za 6 godina postojanja ovaj klub je bio finalista u dva navrata, ali su za tu jednu stepenicu ostajali uskraćeni naslova šampiona. Sadašnji trener,a jedan od onih pominjanih majstra iz Nikšića, Vladimir Dačo Todorović nesebično  svoje znanje prenosi podmlađenom sastavu sa kojim je klub ušao u ovu sezonu. Dvadesetak momaka seniorskog uzrasta vrijedno trenira u Sportskom centru Nikšić i sa dosta uspjeha brani boje kluba. Sa odgovornim ljudima iz kluba razgovarali smo o planovima, ambicijama, futsalu u Crnoj Gori i sl…

Kakve su ambicije kluba u tekućuj sezoni i planovi za budućnost?

Mi uvjek gajimo naveće ambicije. Tako da je i ove sezone cilj titula kao i svim klubovima, ali idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu, prvo da uđemo u play off pa je onda sve moguće. Sigurno da je nas očekuje svijetla budućnost jer imamo veliki broj mladih igrača koji tek treba da pokažu svoj puni potencijal.

Kakva je Vaša saradnja sa ostalim klubovima iz prvoligaškog i opštinskog ranga?

Pored rivalstva i borbe za bodove i trofeje imamo odlične odnose sa svima. Specifično je što se mi manje više svi poznajemo i mnogo je lakše napraviti i korektnu saradnju. Uglavnom se izlazi u susret svima koliko je to u mogućnosti.

Liga djeluje nikad ujednačenije i kvalitetnije. Ko su po Vama favoriti i ko će u play off?

Dosta dobrih ekipa se bori za titulu, trenutno je možda blagi favorit ekipa Baja Pivljanina koja je bez poraza i igraju izuzetno dobro, ali još je rano o tome pričati. Nadamo se da ćemo se naći među četiri prvoplasirane ekipe. Kvalitet se polako podiže i sigurno da će u narednom periodu to još više napredovati. Ove godine tokođe imamo 3 nove ekipe koje imaju potencijal za ulazak u play off pogotovo Ulcinj i Onogošt.

Reprezentacija? U 19?

Naša reprezentacijaje sjajnom igrom u dva meča dobila Litvaniju 3-0 i 2-1 i ostvarila veliki uspjeh. Među reprezentativcima je i naš igrač Ivan Mugoša. Reprezentacija U19 ima dosta potencijala. Naredne godine oni igraju kvalifikacioni turnir u januaru i vidjeće se njihova prrava snaga. I u toj selekciji imamo igrača Nikolu Mijuškovića i Davida Puletića.

Ne stojite bodovno dobro, uprkos ne tako lošim igrama?

Igrali smo mnogo bolje nego što tabela pokazuje. Očekujemo da će u nastavku naše dobre partije pratiti i rezultati.

Kakav je odnos opštine Nikšić prema klubu i prema futsalu uopšte?

U Nikšiću i uopšteno u Crnoj Gori ulaganja u futsal su minimalna i nadamo se da će i to kroz koju godinu napredovati.

O sponzorima?

Što se tiče sponzora opština Nikšić nam obezbjeđuje besplatno odigravanje utakmica kao i dva treninga nedeljo. Sredstva z atroškove obezbjeđuje uprava kluba uz pomoć manjih sponzora.

                                                                          

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.