Na startu A grupe preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u konkurenciji omladinaca Crna Gora je poražena od Andore rezultatom 3:2.

Izabranici Zorana Žarića loše su otvorili utakmicu i prvo poluvreme su završili sa dva gola zaostatka. Strelci za Andoru bili su Rodrigez u 11. i Masana u 18. minutu. Uspeli su omladinci Crne Gore da stignu do izjednačenja ‘blickrigom’ Vukovića i Gačevića koji su golove postigli u istom, 23. minutu, ali do kraja meča Andora stiže do još jednog pogotka i veoma važna tri boda. Strelac pobedonosnog gola bio je Adria Blat u 38. minutu. Može se reći da su izabranici Zorana Žarića na ovoj utakmici zaslužili da stignu bar do boda, ali je fortuna bila naklonjena protivniku. Za Crnu Goru su na ovom meču nastupali: Boran Dizdarević, Marko Vuković, Marko Nedić, Luka Mijović, Jovica Gačević, Dejan Sekulić, Srđan Petrušić, Andin Đeka, Nermin Sumović, Dragan Radulović, Dragiša Jocović i Draško Drašković.

U drugom meču ove grupe Grčka je savladala Litvaniju rezultatom 6:3, a u narednom kolu sastaće se Crna Gora i Grčka, odnosno Andora i Litvanija.

U grupi B takođe su odigrane dve utakmice Kipar je bio ubedljiv protiv Švedske rezultatom 6:1, dok je takozvana republika Kosovo savladala San Marino rezultatom 11:2.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.