Klub malog fudbala Ulcinj-Ulqini osnovan je 2020. godine sa sjedištem u najjužnijem Crnogorskom gradu Ulcinju. Do sad na futsal mapi bili su prepoznati po novogodišnjem turniru, jednom od najačih i najorganizovanih turnira u Crnoj Gori. Na korak više odlučili su se prije svega angažovanošću i uporošću velikog zaljubljenika u ovaj sport, momka koji je nastupao za veliki broj klubova u regionu prije svega u Albaniji i na Kosovu, osvajao tamošnje prvenstvo, igrao ligu šampiona. Kako nam je rekao gospodin Adi Alović očekuje veliku pomoć opštine Ulcinj koja je jedan od osnivača kluba, takođe nada se i pomoći od strane sponzora i prijatelja iz zemlje i dijaspore. Klub ima trenutno samo seniorsku ekipu koja broji 20-tak igrača uzrasta od 20 do 37 godina. Od samog starta imaju veoma jasne ciljeve i velike ambicije. Sa mnogo optimizma su nam prenijeli da se nadaju osvajanju titule prvaka države i prestavljanju grada Ulcinja i Crne Gore u ligi šampiona. Sa ekipom radi poznato ime futsala Jugoslavije Safet Kalezić.

 

 

Za početak smo pitali gosp.Adovića o Crnogorskoj futsal sceni, organizovanosti lige, saradnji sa ostalim klubovima?

Mislim da je Crnogorska futsal scena veoma bogatija našim ulaskom u takmičenje, kao i ulaskom ekipe iz Nikšića i Bijelog polja. Nažalost kasno smo se organizovali i bukvalno u zadnji čas pristupili takmičenju pa nismo imali vremena da se dobro upoznamo sa svim pojedinostima. Ipak imali smo veliku pomoć FSCG prilikom osnivanja kluba i početka takmičenja. Liga mi za sad djeluje dosta organizovano, međutim mišljenja sam da treba veća podrška klubovima od strane saveza. Što se tiče ostalih klubova, za ovo malo vremena koliko funkcionišemo kao pprvoligaš imamo korektnu saradnju sa svima. Siguran sam da ćemo vremenom podići nivo, mi smo tu za sve.

Kakve su ambicije KMF Ulcinj-Ulqini ove sezone?

Mi od starta gajimo najveće ambicije. Kao što sam pomenuo naš cilj je osvajanje Crnogorske lige i predstavljanje Ulcinja i Crne Gore na evropskoj sceni. Da pokušamo da se domognemo Lige šampiona. Imamo dosta kvalitetnih i iskusnih igrača, uz mlade za koje ćete tek čuti, a koji imaju izuzetan kvalitet imamo realne šanse da naše ambiciji i ostvarimo.

Ko su po Vama favorite ovogodišnjeg takmičenja?

Svakako je ekipa Titograda najorganizovanija, sa najviše ozbiljnosti pristupa takmičenju, tako da bi njima prepustio uloga favorita. Odmah tu smo mi i nadam se ovom duelu u finalu play off-a.

Debitantsku utakmicu protiv ekipe KMF Gorštak dobili ste, čini se malo teže nego što ste očekivali?

S obzirom da smo kasno osnovali klub i organizovali se u zadnjem momentu nismo se spremili fizički ni taktički za početak lige, međutim uz rad i disciplinu i ove igrače sve će se brzo dovesti u red. Takođe moram napomenuti da su gosti iz Kolašina igrali veoma pametan meč, čekali svoje šanse iz kontri, uz izvanrednu partiju njihovog golmana. Najbitniji su bodovi, idemo korak po korak. Za nas će svaka ekipa biti veoma teška s obzirom da na parketu igramo za novogodišnji turnir. Zbog toga dok se priviknemo na parket, uigramo ekipu, biće veoma teško.

S obzirom da ste novajlije, šta očekujete od ostalih klubova?

Od svih očekujem fer i korektnu igru, takođe i suđenje. A mi ćemo se potruditi i ja lično da se svi u Ulcinju osjećaju najbolje moguće.

Organizujete jedan od najjačih turnuri u Crnoj Gori?

Novogodišnji turnir u Ulcinju sigurno spada u najorganizovanije i po kvalitetu najjače turnire. Tome mogu posvjedočiti svi učesnici koi su bar jednom igrali ovdje. Svake godine imamo veliki broj ekipa, iz svih krajeva Crne Gore, Kosova, Albanije i kompletnog regiona. Moja ekipa Ana Malit osvajač je više puta ovog turnira, ove godine je izgubila u finalu, a u svojim redovima je imala igrače Perića i Rnića iz Crvene Zvezde, jednog Brazilca, igrače sa Kosova. Takođe, u prilog kvalitetu govori i primjer da je gotovo kompletna reprezentacija BIH ispala u polufinalu koja je nastupala za ekipu Ulcinja( Aladžić, Kahvedžić, Jelić i ostali ).

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.