FC Onogošt – FC Ulcinj 6-0 (3-0)

FC Onogošt: Ćirković, Koprivica, Cimbaljević, Perović, Bečanović, Marković, Lončar, Karadžić, Vulanović, Kosović, Durutović, Drobnjak; FC Ulcinj: Berjašević, Popović, Gurzaković, Horxa, Alović, Kolari, Ficić, Beharović, Sinani. Strijelci: Marković 3, Durutović, Kosović, Cimbaljević. Žuti karton: Cimbaljević.

Ni slovo od derbija. Gosti su na ovaj meč došli sa drugim timom, bez 5-6 standardnih igrača. U takvom odnosu snaga ništa drugo se nije moglo ni očekivati osim ubjedljive pobjede domaćina. Perfektno su izgledali puleni Veljka Tadića. Na vrijeme otvorili mrežu Ulcinjana i strpljivom igrom strvarali šanse i postizali golove. Golman domaćih je na staru meča skinuo sve pokušaje gostiju. Na kraju sa tri gola istakao se reprezentativac Crne Gore Luka Marković, a po jednom su precizni bili Durutović, Kosović i Cimbaljević. Trener Tadić vidno zadovoljan posle meča je izjavio:

„Jedna potpuno zaslužena pobjeda naše ekipe. Moram naglasiti da je ekipa Ulcinja bila oslabljena za par standardnih igrača, ali mislim da smo danas prikazali jednu dobru i kvalitetnu igru i nadam se da ćemo ići u tom pravcu. Dočekujemo već u srijedu ekipu Titograda i nadamop se da ćemo i tu ostvariti povoljan rezultat“.

KMF Mirabile moda – KMF Gorštak 9-3 (1-0)

KMF Mirabile moda: Savić, Sekulić, Vučković, Vučinić, Đurković, Perović, Drašković, Radulović, Mijović; KMF Gorštak: Kljajić, Marković, Rakić, Miladinović, Čogurić Lu., Čogirić La. Strijelci: Vučković, Drašković 2, Mijović 2, Đurković 2, Radulović i Čogurić La.ag za Mirabile modu, a Marković, Čogurić La. i Rakić za Gorštak. Žuti karton: Čogurić La., Čogurić Lu.

Sa 5 igrača se ne igra ozbiljan futsal. To su na svojoj koži osjetili igrači Gorštaka. Držali su se prvih 20 minuta, imali aktivan rezultat. Ali kad je nestalo snage prava kanonada domaćih. Do vrha su napunili mrežu Kolašinaca. Pogađali su za Mirabile modu Vučković, Drašković 2, Mijović 2, Đurković 2 i Radulović. Poraz su ublažoli kao po običaju Markovi, Čogurić La., i Rakić. Konačnih i zasluženih 9-3.

KMF Studentski dom – KMF Bajo Pivljanin 1-2 (0-1)

KMF Studentski dom: Boljević, Mihaljević, Femić, Čolović, Konatar N., Konatar Lj., Gojačanin, Alavać, Popović, Klikovac, Marković, Vojinović; KMF Bajo Pivljanin: Đurković, Ćalasan De., Ristić, Šušić, Vuković M., Durutović N., Vuković K., Durtović M., Kandić, Ćalasan Da., Osmajić, Suknović, Maltez, Delić; Strijelci: Durutović M. 2 za Bajo Pivljanin, Alavać za Studentski dom; Žuti karton: Šušić.

Veoma borbena utakmica bez mnogo prravih prilika. U toj igri bolje su se snašli gostiiz Plužina. Tako su i otvorili meč. Prvi ozbiljniji napad Mirko Durutović pretvorio je u vođstvo gostiju. Do poluvremena još jedna ddobra prilika kada je Šušićev udarac ostao na stativi Boljevićevog gola. Nastavak meča i ofanziva domaćih. Ipak nikako nijesu uspjevali da probiju veoma dobro postavljenu odbranu gostiju. Duplirao je Bajo Pivljanin vođstvo u 32. minutu posle kontre napada, ponovo je pogodio najbolji pojedinac meča MirkoDurutović. Uspjeli su domaći u finiša sa igračem više u polju da smanje na 2-1 preko Alvaća. Sjajnu priliku u poslednjoj sekundi da poravnaju rezultat imali su studenti, ali se istakao golman gostiju Đurković i sačuvao bodove. Trener Baja Pivljanina bio je zadovoljan rezultatom:

„Jedna izuzetno teška utakmica za igru. Veoma izjednačen meč. Dobro smo otvorili utakmicu i čini mi se kontrolisali rezultat sve vrijeme. Ostaje žal što mirnije nijesmo priveli meč kraju, ali ipak sam zadovoljan viđenim. Moram čestitati domaćinima na fer i sportskoj igri i ponašanju. Sledeći vikend još jedna teška utakmica je pred nama, u goste nam dolazi ekipa Cattara i imamo nedelju dana da se odmorimo i spremimo za Kotorane“.

KMF Cataro2019 – KMF Titograd 0-5 (0-1)

KMF Cattaro2019: Lobov, Husar, Spalević N., Pavićević, Đapić, Bjelanović, Jakovljević, Vukojević, Lazarević, Spalević M.; KMF Titograd: Despotović, Sekulić, Pejović, Miličić, Efović, Adžić, Obradović, Barović, Nikolić, Vidaković, Spasojević, Perošević, Drašković; Strijelci: Efović, Obradović, Barović, Drašković, Jakovljević ag. Žuti karton: Pavićević.

Šampion je definitivno uhvatio ritam. Igra ekipa Zorana Milaševića baš onako kako želi. Dobra uvertira pred utakmice kvalifikacije lige šampiona. U Kotoru su pokazali da su glavni pretedenti za titulu i ove godine. Dobro su skenirali ekipu Cattara i na kraju rutinski i ubjedljivo slavili. Strpljivom igrom slomili su domaćine i u drugom poluvremenu relativno lako došli do bodova. Pogađali su redom Efović, Obradović, Barović i Drašković. Sledeće kolo Cattaro ima teško gostovanje lideru na abeli Baju Pivljaninu, dok Titograd dočekuje ekipu Onogošta.

FC Pruška – KMF Nikšić 3-5 (2-1)

FC Pruška: Stefanović, Kasumović, Krgović, Mekić, Alić K, Gurešić, Alić E., Vukićević, Suljević, Drndar, Sijarić; KMF Nikšić: Kustudić, Bošković Agramović, Vuković, Božović, Puletić, Ćorić, Mijušković, Lalić; Strijelci: Alić K., Sijarić, Alić E. za Prušku, a Vuković 3 i Božović 2 za Nikšić. Žuti karton: Vuković, Bošković, Ćorić.

Još jednom ista priča za domaćina. Izgleda da ovoj iskusnoj ekipi ipak hvali prvoligaškog iskustva. Dobijeni meč su uspjeli da pretvore u poraz. Brzo je Kemal Alić doveo Bjelopoljce u vođstvo, a Sijarić (jedan od najboljih mladih igrača) duplirao prednost svog kluba. Odgovor Nikšićana stigao je preko Vukovića koji je još jednom spašavao svoju ekipu. Promašili su igrači Pruške par dobrih prilika za šta su bili kažnjeni. Još jednom Vuković, pa Božović za potpuni preokret. Eldin Alić u 27.minutu poravnava na 3-3. Ipak gosti iz Nikšića su pokazali da su prava takmičarska ekipa i da najbolje igraju kad je najpotrebnije. Novu prednost donio je Boban Božović svojim drugim pogotkom u finišu meča, igrao se 38.minut. Pokušali su domaći ono što najbolje znaju, sa igračen više u polju da stignu do boda, ali iskusna ekipa Nikšića iskoristila je prazan gol i Vuković je stavio tačku na meč i konačnih 3-5. Gosti su se sa ovim bodovima vratili u gornji dio tabele i ozbiljno konkurišu za play off.

Slobodna je bila ekipa Brskova.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.