Futsal reprezentacija Crne Gore ostvarila je veoma važnu pobjedu I napravila veliki korak ka grupnoj fazi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Iako desetkovani neigranjem Luke Vuletića, Ilije Mugoše i Petra Peroševića sokolovi su na kraju ostvarili ubjedljiv i zaslužen trijumf. Dugo su Crnogorci otključavali bravu disciplinovanih Litvanaca koji nijesu imala ama baš nikakve napadačke ambicije. Zato su odbrameno perfektno izgledali prvih 30 minuta. Kako se kraj bližio polako je stizao umor I padala koncetracija. U 32 minutu možda I najbolji pojedinac reprezentacije Crne Gore Eldin Ćorović ispalio je pravi projektil Iz slobodnjaka sa nekih 10tak metara. Golman  gostiju samo je pogledom da je isprati u mrežu. Pokušali su gosti i dalje da se brane i čuvaju povoljnih u tom trenutku 1-0. U 36.minutu brza i precizna kontra koju je realizovao Vidaković zatvorivši drugu stativu. Iako su Litvanci bili u problem sa faulovima (pet) i bez napadačkih ambicija naši futsaliri izgladali su zadovoljni i čekali kraj meča. Da to ne bude konačnan rezultat pobrinuo se Ivan Mugoša realizovavši kazneni udarac posle velike gluposti Litvanskog igrača kojije u bukvalno poslednjoj sekundi na protivničkoj polovini napravio 6.prekršaj.

Čini se da je reprezentacija Crne Gore jednom nogom u sledećem krugu kvalifikacija. Selektor Ljesar je najavio da će i pored ovog rezultata u revanšu ići na pobjedu. Takođe je rekao da je dobra analiza čvrstih Litvanaca dovela da im presingom poremetimo koncepciju tako da nijesu uspjeli da razviju svoju igru.

Zanimljivo je da selector Crne Gore koristio samo 7-8 igrača za ovaj meč. Uz povratak kažnjenih igrača i u drugom meču treba očekivati sličan ishod.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.