PREOKRETOM DO TRIJUMFA: Crna Gora bolja od Švedske!

Futsal reprezentacija Crne Gore nastavila je sa sjajnim igrama na turniru u Poreču.

Posle ubedljivih 5:1 protiv Mađarske, izabranici Sveta Ljesara pokazali su karakter, vratili se iz velikog rezultatskog minusa i slavili protiv Švedske rezultatom 7:5. Povela je Crna Gora golom Nikole Vidakovića u 8. minutu, ali je igrač poreklom sa ovih prostora, Stefan Ostojić, izjednačio dva minuta kasnije. Bolja je bila Švedska u prvom poluvremenu, a to se videlo i po rezultatu jer su izabranici Matije Đulvata golovima Rosija u 14. i Soderkvista u 17. minutu stigli do velikih 1:3 pre odlaska na odmor. Švedska je igrala na faktor iznenađenja, pa je u nastavak meča i pored toga što je bila u prednosti, krenula sa pet igrača u polju. Jedan kontra napad na samom startu drugog dela igre topovskim udarcem je u gol pretvorio kapiten Milovan Drašković, a u 24. minutu Bojan Bajović je iskoristio jedan loš pas Šveđana i sa svoje polovine pogodio za izjednačenje. Švedska u 27. minutu dolazi do nove prednosti golom Adnana Ciraka, ali i pored prednosti nastavlja sa pet igrača u polju. To koristi, ko drugi nego Bajović i u 34. minutu poravnava na 4:4, a zatim Nikola Vidaković u 37. i 38. minutu postiže dva gola za 6:4! Nastavila je Švedska za viškom, a to je iskoristio igrač Cezara i jedan od najiskusnijih u timu Crne Gore, Saša Gojković, i u 39. minutu povisio na 7:4, da bi u samom finišu konačnih 7:5 postavio Frederik Soderkvist. Pored sjajne igre celog tima treba istaći i odlične intervencije golmanskog tandema Vučetić – Sekulić koji je svojim odbranama trasirao put Crnoj Gori ka pobedi.

Crna Gora – Švedska 7:5 (1:3)

Strelci: 1:0 – Nikola Vidaković 8′, 1:1 – Stefan Ostojić 10′, 1:2 – Emilio Rosi 14′, 1:3 – Frederik Soderkvist 17′, 2:3 – Milovan Drašković 21′, 3:3 – Bojan Bajović 24′, 3:4 – Adnan Cirak 27′, 4:4 – Bojan Bajović 34′, 5:4 – Nikola Vidaković 37′, 6:4– Nikola Vidaković 38′, 7:4 – Saša Gojković 39′, 7:5 – Frederik Soderkvist 40′

Crna Gora: Milan Sekulić, Danilo Vučetić, Milovan Drašković, Aleksa Bečanović, Eldin Ćorović, Ivan Mugoša, Bojan Bajović, Nikola Vidaković, Saša Gojković, Marko Spasojević, Petar Perošević, Luka Vuletić, Jovica Gačević, Dejan Miličić.
Selektor: Sveto Ljesar.

Švedska: Viktor Janson, Hampus Jakobson, Viktor Saf, Paskal Olson, Gabrijel Dijaz, Emilio Rosi, Adnan Cirak, Fehin Smajlović, Nima Kadivar, Kristijan Legiec, Stefan Ostojić, Janaku Marah, Frederik Soderkvist, Granit Beriša.
Selektor: Matija Đulvat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.