Manje od 10 dana ostalo je do početka proljećnog dijela takmičenja u Crnogorskoj futsal ligi. Na čelu je ekipa Baja Pivljanina sa osvojenih 27 bodova, odmah iza je aktuelni šampion Titograd sa 24, treću poziciju „drži“ novajlija Ulcinj sa 22 osvojena boda. U zoni play off-a je i ekipa Studentskog doma sa 18 , peto i šesto mjesto rezervisani su za ekipe Onogošta i Brskova sa bodom kašnjna za mjestom koje vodi u play off. Ekipa Nikšića sa osvojenih 15 bodova je sedma i sa njom se završava lista ekipa koje mogu u razigravanje za titulu. Osmi je Cattaro sa 8, zatim Pruška sa 7 bodova dok su na začelju Gorštak i Mirabile moda sa po 3 osvojena boda.

Trenutno je aktuelan prelazni rok koji je po za sada potvrđenim pojačanjima najbolje iskoristila ekipa Titograda koja je u svoje redove dovela reprezentativca Crne Gore Eldina Ćoroića, zatim Filipa Markovića iz ekipe Gorštaka i Borisa Mijovića iz Mirabile mode, dok je izvjestan odlazak Petra Peroševića. Lider na tabeli je kako se čini zadržao igrački kadar iz jesenjeg dijela i dogovorio saradnjum sa Lukom Vuletićem reprezentativcem koji je nastupao za Hrvatski Squarea i prestavljaće veliko pojačanje za tim iz Plužina. Ekipa Ulcinja kako nezvanično saznajemo blizu je dogovora sa Ivanom Mugošom, dok je Onogošt iz Nikšića svoje redove pojačao sa Danilom Vukovićem najboljim igračem KMF Nikšića u jesenjem dijelu i mladim Davidom Puletićem, a pomenuti Nikšić ova dva odlaska nadomjestio angažovanjem najboljeg strijelca jesenjeg dijela Dragana Jakovljevića, zatim golmana Milana Savića i najvjerovatnije Petra Peroševića iz Titograda. Takođe, svoje redove pojačala je ekipa Pruške dovođenjem mladog golmana Igora Kneževića. Od ekipa koje se bore za play off (ako ga bude) Brskovo je odlaskom Ćorovića u Titograd mnogo izgubilo. Naredni dana prelaznog roka pokazaće hoće li dovesti nekoga u svoje redove. Studenski dom se po staroj dobroj navici oslanja na sopstvene mlade snage i uz dobar rad trenera Markovića uvjek je tu u zoni prvih četiri.

Zanimljivo je, možda čak i malo neozbiljno, što klubovi na 10-tak dana do početka lige namju zvaničnih informacija u kom formatu će se liga igrati. Prema informacijama, za sada nezvaničnim, čelnici FSCG zaduženi za futsal blizu su odluke da se odigra bez play off. Prema propozicijama Futsal liga se igra tako što na kraju prvaka odlučuju 4 prvoplasirana kroz doigravanje. Presedan je napravljen prošle sezone kada je sistem promjenjen zbog loše epidemiološke situacije koja je i danas na snazi. Ukoliko savez donese odluku da se ne igra play-off o tituli će odlučivati dvije eventualno tri prvoplasirane dok će ostli imati „epizodne“ uloge, a ako se bude o prvaku odlučivalo po propozicijama imaćemo veoma zanimljivo takmičenje. Takođe, bitno je pomenuti da u zvaničnom rasporedu koji je klubovima dostavljen nijesu ostavljeni termini za play-off.

Ostajemo da sačekamo Odluke FSCG i stav klubova prema istim.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.