Prethodna 2 dana odigrano je 14. kolo prve futsal lige. Favoriti sigurni, u derbijima se radovali Nikšić i Studentski dom.

FC Onogošt – KMF Cattaro2019 4-2 (2-0)

FC Onogošt: Ćirković, Koprivica, Lončar, Perović, Marković, Drobnjak, Vučinić, Vulanović, Krunić, Kosović, Durutović, Labović, Drašković, Puletić; KMF Cattaro2019: Manojlović, Husar, Bjelanović, Spalević N., Babović, Bošković, Pavićević, Đapić, Milić, Spalević M. Strijelci: Kosović, Marković, Perović i Drobnjak za Onogošt, a Spalević 2 za Cattaro2019. Žuti karton: Koprivica, Ćirković, Lončar, Bošković.

Sigurna igra pulena Veljka Tadića i zaslužena pobjeda. Prvih 15-tak minita Kotorani su bili ravnopravan rival. Ipak dva brza gola Kosovića i Markovića bila su dovoljna za sigurnu prednost. Početkom nastavka Perović je povećao na 3-0. Gosti su preko Spalevića u 35 i 36. minutu vratili neizvjesnost meču, ali više od toga nijesu mogli. Tačku na meč stavio je iskusni Drobnjak. Trener Tadić je bio zadovoljan:

„Zaslužena pobjeda, trebali smo to i ranije da riješimo, ali mi smo ekipa koja voli da kroz dramu dobije 3 boda. Okrećemo se duelu sa Nikšićem. I nama i njima treba za play off, mislim da će biti jedna prava utakmica.Vidjećemo šta će biti“.

KMF Brskovo – KMF Studentski dom 2-4 (1-2)

KMF Brskovo: Vučetić D., Vučetić M., Minić N., Minić B., Ćorić, Radulović, Pandurica, Zejak, Milačić, Bulatović, Zindović, Bojović; KMF Studentski dom: Boljević, Pejović, Femić, Čolović, Konatar S., Konatan N., Konatar Lj., Gojačanin, Koprivica, Popović, Vojinović, Jovanović, Marković Drobnjak. Srtijelci: Minić B. i Bulatović za Brskovo, a Gojačanin 2, Konatar N., i Čolović za Studentski dom. Crveni karton: Radulović.

Posustaju Mojkovčani polako u borbi za play off. I treći meč u proljećnem dijelu, samo 1 osvojen bod. Otvorili su gosti meč na pravi način i rano poveli preko Konatara. Brz odgovor igrača brskovo i već u 5.minutu na semaforu je bilo 1-1, pogodio je Bojan Minić. Igrao se 14 minut kada je jedna sudijska greška (ne komentarišemo suđenje, ali u ovoj situaciji samo je sudija Popović vidio prekršaj za crveni karton) usmjerila tok meča na stranu gostiju. Naime, Radulović je prekršajem zaustavio kontru gostiju i za to nagrađen crvenim kartonom iako je iza sebe imao golmana Vučetića. Brojni protesti domaćih nijesu urodili plodom. Meč je nastavljen a Studenti su odmah iskoristili brojčanu prednost, ujedno i za konačnih 2-1 za prvi dio meča. U nastavku pametna taktika trenera Markovića i rezultat se povećavao u korist gostiju. Prvo Čolović, pa Gojačanin za 4-1. Do kraja igrači Brskova su uspjeli da ublaže poraz. Veliki korak Studenskog doma u borbi za play off.

KMF Gorštak – KMF Bajo Pivljanin 2-7 (2-2)

KMF Gorštak: Živković L., Labović, Bulatović, Vukićević, Milošević, Živković M., Kljajić, Darmanović, Čogurić, Todorović, Radović, Popović; KMF Bajo Pivljanin: Ćalasan De., Đurković, Vuletić, Ristić, Šušić, Durutović, Vuković, Kandić, Ćalasan Da., Osmajić, Radonjić, Suknović, Maltez. Strijelci: Labović i Milošević za Goršttak, a Radonjić 2, Vuketić 2, Šušić 2 i Ćalasan za Bajo Pivljanin. Žuti karton: Vukićević i Čogurić.

Furioznom igrom u drugom dijelu lider na tabeli je uspio zabilježiti još jednu pobjedu. Krenuli su igrači Baja Pivljanina ofanzivno od samog starta i već u 5. minutu Radonjić pogađa za 1-0. Sjajni Živković je održavao Kolašince u igri, a nagrada je stigla u 11. minutu kada Labović poravnao na 1-1. Ponovo gosti stižu do prednosti, ovaj put preko Vuletića, ali i domaći u istom minutu vraćaju egal preko Miloševića. Drugi dio druga priča. Na terenu samo jedna ekipa i golovi su se ređali. Za konačnih 7-2 i zaslužen trijumf ekipe iz Plužina.

KMF Nikšić – FC Ulcinj 6-4 (2-1)

KMF Nikšić: Savić, Kustudić, Bošković, Kovačević, Ćorić, Božović, Jakovljević, Perošević, Lalić, Mijušković, Agramović, Tomašević; FC Ulcinj: Berjašević, Gurzaković, Krumić, Molabećirević, Mugoša, Aličković, Kolari, Ficić, Tafić, Čaušić, Simoviq. Strijelci: Bošković, Jakovljević 3 i Perošević za Nikšić, a Kolari, Molabećirović i Kolari 2 za Ulcinj. Žuti karton: Kovačević.

Zaslužen i veoma važan trijumf Nikšića koji ih ostavlja u borbi za play off. Krenuli su domaćini sjajno od samog starta i samo zahvaljujući raspoloženom Berjaševiću Ulcinj je čuvao rezultat. Igra na kontre gostima se isplatila u 10.minutu kada je Kolari donio prednost svom timu. Nastavili su domaći da napadaju i prvo preko Boškovića poravnali pa preko Kovačevića došli do prednosti na kraju prvog poluvremena. Nastavak ista priča, i Jakovljević pogađa svoj prvi od tri pogotka za 3-1. Da nijesu slučajno u vrhu tabele Ulcinjani su pokazali u 33. minuutu kad su sa 2 brza pogotka vratili meč u egal. Imali su Nikšićani i za to odgovor preko Jakovljevića u 36. minutu 2 puta pogađaju za 5-3. Do kraja po gol na obje strane i konanih 6-4. Zanimljivo je da su Ulcinjani do sada zabilježili 3 poraza i sva 3 u SC Nikšić.

KMF Mirabile moda – FC Pruška 1-3 (1-2)

KMF Mirabile moda: Sekulić, Vučinić, Đurković, Perović, Vučković, Nenezić, Krivokapić, Drašković, Fatić, Vukčević, Ćipranić; FC Pruška: Stefanović, Knežević, Mekić, Gurešić, Alić, Vukićević Poljak, Drndar Suljević, Ćorović, Sijarić, Kasumović. Strijelci: Vukčević za Mirabile modu, a Poljak, Suljević i Sijarić za Prušku. Žiti karton: Vukčević.

Konačno je solidna pšartije ekipe Mirabile mode. Imali su otvoren rezultat bukvalno do poslednjih sekundi meča. Opredjelili su se domaći na defanzivu i igru na kontra napade. Svoje veče imao je golman Dejan Sekulić koji je sigurno igrač utakmice iako je njegov tim poražen. Gosti pišu 3 boda što je najvažnije iz ovog susreta, iako nijesu blistali. Jeste da su stvorili veliki broj šansi, ali su držali rivala u igri do poslednjih sekundi meča.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.