Sa željom da se bavimo sportom koji najviše volimo, da se dokažemo među najboljima, u CG, motivišemo mlađe da se uključe, da sugrađanima koji vole futsal priuštimo da uživaju, stvorili smo klub koji je 3 godine za redom bio vicešampion. Ponosni smo što smo dio ove priče i nadamo se da će futsall dobiti mjesto koje zaslužuje na sportskoj sceni Crne Gore. Ovako je počeo razgovor sa „glavnim i odgovornim“ kapitenom KMF Brskova Danilom Vučetićem.

Kakve su ambicije kluba?

Kao relativno mlad klub koji je na futsal sceni tri godine zaista smo zadovoljni sa činjenicom da smo tri godine za redom bili finalisti play off-a za titulu državnog prvaka. U prošloj godini smo konstatno u reprezentaciji CG imali četiri predstavnika i sa tim smo posebno ponosni. Naša ideja je da radimo na motivaciji mladih, talentovanih momaka iz Mojkovca da nam se pridruže i da nastave ono što smo započeli kao grupa entuzijasta koja zaista voli ovu igru.

Kakva je Vaša saradnja sa ostalim klubovima?

Ovdje moramo istaći jednu posebnost na futsal sceni  CG da smo svi nekako srcem u ovome, da se svi dobro razumijemo, na terenunaravno bude nesuglasica i „muške“ igre, ali smo posle utakmica sa svima u prijateljskoj komunikaciji. Ove godine posebno smo zadovoljni što učestvuju tri nove ekipe koje su već na početku pokazali da su ravnopravni borci u Prvoj futsal ligi CG.

Liga djeluje nikad ujednačenija, ko su po Vama favoriti?

Zaista je liga ove godine ujednačena, rekao bih kao nikada do sad od kada smo mi u sistemu takmičenja. Nezahvalno je sad pričati o favoritima i učesnicima play off-a, neke ekipe su zaista dobro startovale prvenstvo, izdvojio bih „Bajo Pivljanin“, ali biće neizvjesno do samog kraja.

Kakav je kvalitet lige i na kom je organizacionom nivou?

Ono što zaista moramo pohvaliti je kvalitet organizacije takmičenja, posebno kada je u pitanju odigravanje utakmica. Tu ove godine imamo i dodatni izazovkoji je pred nama postavila pandemija novog virusa, gdje se dodatno vode napori da se takmičenje bezbjedno odvija, što je za svaku pohvalu. Ali naravno savez mora i dalje da radi na poboljšanju kvaliteta jer ima dosta prostora za to. Nama posebno nedostaje naša publika u Mojkovcu koja je naš šesti igrač, ali nova vremena i nova pravila kojima se moramo prilagođavati.

Reprezentacija?

Kao što smo pomenuli imali smo 4 reprezentativca  u 2019. godini Eldina Ćorovića, Nikolu Vidakovića, Nikolu Minića i Danila Vučetića koji su učestvovali kako u pripremnim tako i u kvalifikacionim turnirima  naše reprezentacije što smatramo izuzetnim uspjehom za naš klub. Ima reprezentacija kvalitet, samo je problem fizička pripremljenost kada dođu utakmice.Ali se nadamo da će se i to poboljašati.

Iz 5 utakmica imate 7 bodova, sigurno nije start kakav je Brskovo očekivalo?

Sva ova situacija sa pandemijom i dugim periodom bez treninga i utakmica rezultirali su sa značajnim padom forme u našim redovima, što se moglo vidjeti na staru sezone.Vjerujem da ćemo, kako takmičenje bude odmicalo podizati nivo igre i uspjeti da dodjemo do play off-ašto nam je u ovom trenuku i cilj.

Kakav je odnos opštine Mojkovac prema klubui futsalu uopšte?

Moramo se pohvaliti zaista jednim i više nego dobrim odnosom Opštine Mojkovac koja nas podržava od prvog dana. Uvjek smo naišli na razumjevanje za sve naše aktivnosti i skromne troškove koje imamo za jednu sezonu. Nekad nas iznenade simboličnim ali lijepim gestom kada najbolje iz naših redova, reprezentativce, nagrade za njihov uspjeh.

Ko su još sponzori kluba?

Posebno moram istaći naše privrednike koji su nas podržavali, posebno kada smo počinjali, ali i FK Brskovo koji nam je pružio svu logistiku i administrativnu podršku.

Turnir u Mojkovcu je jedan od najačih u Crnoj Gori.

Već 24 godine za novogodišnje praznike odigrava se turnir koji je slobodno možemo reći i po kvalitetu i po organizovanosti jedan od najačih u Crnoj Gori. Svake godine okipi preko 25 ekipa ne samo iz Crne Gore već iz regiona. To je period kada se u sportskoj dvorani traži mjesto više i kada naša publika ima priliku da gleda najbolje futsalere i njihove majstorije. Upravo je ovaj turnir na kojem učestvujemo dugi niz godina bio pokretač ideje da osnujemo klub i da se bavimo ovim sportom tokom čitave godine kroz takmičenje u Prvoj ligi CG.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.