Posle istorijskog uspeha i osvajanja titule prvaka 1.MNLH sa ekipom MNK Olmissum u svojoj prvoj sezoni u elitnom rangu takmičenja, Duje Maretić je upao u kadar čelnih ljudi Nogometnog Saveza Hrvatske te su usledile i nove dužnosti..

Najpre je nakon smene izbornika futsal reprezentacije Hrvatske a zbog nezadovoljavajućih rezultata, IO HNS  razriješio dosadašnjeg dugogodišnjeg izbornika Matu Stanković i na njegovo mesto postavio Marinka Mavrovića, dosadašnjeg selektora U-19 reprezentacije. Smeni je doprineo najviše neuspeh u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u futsalu u Litvaniji, odnosno neodlazak u Litvaniju zbog lošijeg skora u utakmicama protiv Češke. Kao sled okolnosti, na mesto pomoćnika selektora, potom i selektora U19 reprezentacija Hrvatske, postavljen je Duje, koji je sa svojim Olmissumom iz druge lige, ušavši u 1.HMNL iste sezone postao prvak te izborio prolaz u šesnestinu finala UEFA Futsal Lige Šampiona, gde ga očekuje belgijski Charleroi.

Duje nam je kroz komentar dao svoje viđenje o trenutnoj situaciji.

Biti pomoćnik izborniku Mavroviću te izbornik U-19 reprezentacije za mene predstavlja ogromnu čast i ponos. Zahvalio bih se HNS-u na ukazanom povjerenju, te ću učiniti sve kako bi isto i opravdao.
Kao pomoćnik Mavrovića imamo imperativ odlaska na EURO u Nizozemsku, jer sve osim toga bilo bi neuspjeh.
U U19 reprezentaciji me čekaju malo teže stvari, prvenstveno što je sve stopirano i prolongirano za neka bolja vremena poradi Covida-19. Čim se život vrati u normalu moramo provesti detaljnu selekciju i uhvatiti se rađa kako bi nastavili tamo gdje je prošla generacija stala. Iako je prvi cilj U19 selekcije da isprofiliramo kroz godine igrače za “A” selekciju.

Što se tiče UEFA Futsal Lige Šampiona, moram reći da prije samog ždrijeba, želja mi je bila izbjeći francuski ACCS na čelu s Ricardinhom, zatim BiH predstavnika Salines te belgijski Charleroi. Skraćenjem ždrijeba na 4 potencijalna rivala od strane UEFA-e mogli smo igrati protiv ACCS. Charleroi, nizozemskg prvaka Hovoocubo te danskog Gentofte.

Ždrijeb nas je namjerio na Charleroi na našem Ribnjaku i to je nekakav realan ždrijeb. Najteže bi dakako bilo protiv ACCS igrat kao opcije, dok su najlakše opcije bili Nizozemci i Danci.
Ono što nama malo otežava situaciju će biti sama priprema za Belgijance zbog toga što je njihova liga trenutno u prekidu poradi virusa Covid-19. Međutim, sigurno da će to njima predstavljati u samoj utakmici jednu neugodnu okolnost jer nemaju ritam utakmica i pitanje kakve su forme.
Zaključno, mislim da smo dobili protivnika po mjeri, za kojeg ćemo se pripremiti što je moguće bolje. Igramo kući i želimo pobjedom ući među 16 najboljih momčadi u Europi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.