Momčad MNK”Olmissum” iz Omiša predvođena Dujetom Maretićem, u svojoj debitantskoj sezoni u elitnom rangu takmičenja, osvojila je u uzbudljivom finalu protiv ekipe Novo Vrijeme Apfel iz Makarske, titulu prvaka 1.HMNL za sezonu 2019!/2020. godine i time napravila istorijski uspeh ujedno izborivši plasman u UEFA Futsal Ligu Šampiona! Popularni Duje se rado odazvao Futsal Balkanu i izneo svoje viđenje ove ponavljamo istorijske sezone za momčad iz Omiša.

Napominjem da je cijela sezona završila kao iz bajke, osvajanjem naslova prvaka. Moram priznati da je na početku sezone ambicija i cilj ekipe koju predvodim, bio polufinale playoffa te za mene ovo u debitantskoj sezoni nije bilo očekivano, ali u sebi sam znao da je uz puno truda i odricanja sve ovo moguće. Bilo je najvažnije uvjeriti igrače da vjeruju u to da imamo sposobnost i znanje za ovo ostvariti. Kada smo u tome uspjeli sve ostalo je bilo lakše.
Kada ste prvak imate obavezu branit naslov i kažu da je to teže nego osvojit. Izazovi nas motiviraju i spremni smo na veću odgovornost jer sigurno da nas sada svi u 1.HMNL gledaju drugim očima i htjet će se dokazat protiv nas. U Superkupu i u Kupu želimo otići do kraja. U UEFA Ligi Prvaka imamo dužnost, obavezu i odgovornost hrvatski futsal predstaviti u najboljem mogućem svjetlu. Slijedom svega što sam vam nabrojio očekuje nas ogroman posao, ali mi se ne bojimo.


Što se mene tiče svi igrači su obilježili prvenstvo, jer je svaki od njih ugradio u određenom trenutku svoj dio u uspjehe ove sezone. Logično da kolektiv nekad nekoga izbaci više, ali kao primjer bih naveo rezervnog vratara Bilandžića, bez kojeg ne bi bili u finalu kupa. Još jedan primjer iz finala protiv Makarske je Antonio Juretić, koji nije mogao igrati zbog ozljede, ali je sudjelovao tako da je zabio penal i to je snaga Olmissuma, svi su vrijedni i svi doprinose!
Mogu vam potvrditi da je samo jedno pojačanje sletilo u vidu Postruzina i očekujem da s njim dobijemo dimenziju više u igri. Sa kadrom za predstojeću sezonu 2020/2021 sam jako zadovoljan.
Bezpredmetno je razgovarati koliko je Korona virus poremetio život općenito, ne samo sport ili ne samo futsal. Nažalos,  igralo se bez gledatelja, nije normalno, ali tako zahtjeva situacija. Nadam se da će se životi što prije vratiti u normalu, a ovo da će nas sve skupa podsjetiti koliko smo mali i koliko moramo biti ponizni i zahvalni za neke stvari koje smo počeli shvaćati polako.

Zahvaljujem se svima koji su nas podržali a osobito našim vernim navijačima i građanima Omiša koji su svo vrijeme bili uz nas i napravili pravu feštu po završetku finalne utakmice.

Sportski pozdrav za sve pratioce Futsal Balkana i ljubitelje magične igre na petoparcu!

Penali finala play-offa 1. HMNL

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.