Prijateljskom utakmicom s najtrofejnijim hrvatskim klubom, FC Splitom, HFC Zrinjski iz Mostara večeras stavlja točku na prvo desetljeće svoga postojanja i uz vatromet ulazi u drugu dekadu, punu ambicija, želja i volje za daljnjim rastom i razvojem kluba.

Slavljenička utakmica, upotpunjena i srazom Akademija dvaju klubova kao i predstavljanjem novog dresa “Plemića” te prigodnim vatrometom i večerom za uzvanike, igra se večeras u dvorani “Bijeli Brijeg” s početkom u 18 sati i 30 minuta.

Tim povodom porazgovarali smo s jednim, uz predsjednika Marka Zovka i direktora Dražana Golemca, od glavnih operativaca kluba i desnom rukom svima dobro poznatog glavnog trenera Nikole Tomičića, Vladom Vlaisavljevićem.


Ono što nas je zanimalo, jest dali ova utakmica, osim što je revijalna i slavljenička, ujedno i generalka uoči nastavka prvenstva s obzirom na izbor protivnika koji nije samo najtrofejniji hrvatski klub nego i vrlo jaka momčad-sparing partner te dali imate u planu još pripremnih utakmica?

 – Večerašnja utakmica, iako je slavljeničkog karaktera, uveliko će nam pomoći da uvidimo našu snagu u odnosu na ovako renomiranog protivnika. Dobit ćemo precizan uvid u naš rad, da li smo na dobrom putu i ako jesmo (što se mi nadamo i vjerujemo kako jesmo) vidjet ćemo i koji smo nivo igre dosegli. Činjenica je kako smo u završnoj fazi priprema i normalno je kako igrači nisu u top formi i da su im noge teške ali sigurno kada sudac da znak za početak večerašnje utakmice, pred nadam se punim tribinama naše dvorane, sve se to zaboravlja i siguran sam kako ćemo biti pravi.

Također, moram istaknuti kako smo ostvarili kontakte i s još jednim klubom iz Hrvatske Futsal lige da do početka našeg prvenstva odigramo još jednu ovako jako utakmicu ali definitivni datum nismo zakazali tako da ćemo još vidjeti i s našim glavnim i kondicionim trenerom da li će nam se ta utakmica uklopiti u planove.


Kakva su vam očekivanja u drugom dijelu prvenstva s obzirom da ste prvi dio odigrali odlično i završili sa minimalnim bodovnim zaostatkom za favoriziranim braniteljem titule ekipom Mostar SG Staklorad?

– Rezultatima u prvom dijelu sezonu naravno da smo zadovoljni i jasno je kako su nam odmah i porasle ambicije. No, svi u klubu naglašavamo kako moramo ostati smireni i koncentrirani i misliti isključivo na našu igru i naše utakmice kako budu dolazile jedna po jedna.
Jasno, dati ćemo sve od sebe i pokušati zauzeti jednu od prve dvije pozicije u regularnom dijelu sezone kako bismo imali kvalitetnu pripremu za “play off” no naglašavam ponovno, idemo iz utakmice u utakmicu, pokušat ostvarivat pobjedu po pobjedu.

Kakav vam je bio prijelazni rok, hoćemo li vidjeti neko novo lice u dresu s lentom u drugom dijelu sezone?

U prijelaznom roku smo radili na tome da pojačamo našu momčad, nažalost neki transferi koji su pokazivali potencijal nam se nisu uspjeli ostvariti no ovom prigodom za čitatelje Futsal Balkana iznosim ekskluzivno kako imamo jedan u završnoj fazi te bi naši navijači mogli ubrzo vidjeti i neko novo ime u dresu plemića.

 


Deset godina kluba je za vama…večeras ćete ih proslaviti…no sutra kada se probudite, kakvi su planovi i želje za narednih deset, s čime biste bili zadovoljni 2029.?

– Večeras poslije utakmice imamo zajedničku večeru s našim gostima u čast 10god.kluba a u narednih deset prvobitni cilj je stabilizacija kluba u svim segmentima, podizanje Futsal Akademije, koja sada već broji oko stotinjak polaznika i s čijim smo radom zadovoljni, na jedan veći nivo a naravno da svi mi uključeni u rad u klubu počev od predsjednika preko trenera pa do zadnjeg člana i simpatizera želimo, sanjamo i učiniti ćemo sve za osvajanje titule, ako ne ove onda neke od narednih godina, i naravno ono što ide s tim a to je europski iskorak kluba.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.