Mato Stanković je nedavno dao intervju za futsalua.org uoči prijateljski utakmica s reprezentacijom Ukrajine, a mi Vam ga donosimo u cijelosti.

 

Hrvatska reprezentacija nedavno je održala prijateljske utakmice s ukrajinskom reprezentacijom, a sada Vaš tim ponovo ima prijateljske susrete u našoj zemlji.
– Hrvatska je, poput Ukrajine, čekala ždrijeb elitnog kola kako bi odabrala protivnika za prijateljske utakmice. Očito, nitko nije želio planirati utakmice prije izvlačenja kako bi izbjegao priliku igrati prijateljske utakmice protiv svog protivnika u elitnom kolu. Čim se izvukao ždrijeb, Ukrajina nam se činila odličnim izborom za prijateljske utakmice.

Što možete reći o novom formatu kvalifikacijskog kruga Svjetskog kupa.
– Format natjecanja može biti različit. No, dok se broj europskih timova, koji sudjeluju u završnom dijelu Futsal Svjetskog prvenstva, nije povećao

, ne smatram nijedan od predloženih programa idealnim za reprezentacije Starog kontinenta. Samo šest timova iz Europe u odnosu na ukupni broj sudionika – to je apsolutno nepravedno.

Kako ocjenjujete šanse Hrvatske reprezentacije da se plasira u finale Svjetskog prvenstva?
– Radije bih da ne govorim o rezultatima. Mogu samo reći da ćemo definitivno dati sve od sebe da uspijemo.

Po Vašem mišljenju, koja je skupina najelitnije runde “skupina smrti”?
– Nema više lakih protivnika. Svaka skupina može biti “skupina smrti” jer svi žele doći do Svjetskog prvenstva. Takva se šansa ne pojavljuje tako često – jednom u četiri godine.

Prilično hrabro predstavljate mlade igrače koji su nedavno osvojili drugo mjesto na U-19 Europskom prvenstvu.
– Ja ću ovo reći. Naši mladi igrači postigli su odličan rezultat na U-19 Futsal Europskom prvenstvu. No malo je vjerojatno da će igrati ključnu ulogu u ovom kvalifikacijskom krugu. Njihovo vrijeme tek dolazi.
Koji se od njih, u bliskoj budućnosti, se može pojaviti na najjačim državnim prvenstvima?
– Radije ne bih davao određena imena. Vrijeme će pokazati tko će se od njih doći do najbolje razine na međunarodnoj razini.

Osim ukrajinske reprezentacije, postoje li još neki planovi za prijateljske utakmice hrvatske reprezentacije prije meča elitne runde?
– Za sada nemamo dogovorene utakmice. Možda ćemo opet igrati protiv reprezentacije Ukrajine, ali ovaj put u Hrvatskoj.

 

Hrvatska bi trebala odigrati 2.12. i 3.12. prijateljske susrete s Ukrajinom.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.