U pretposljednjem kolu 1. HMNL Futsal Dinamo pobijedio je u gostima FC Split 3-2 u rijetko viđenoj završnici koja je Split gurnula prema drugoj ligi.

 

U 12. minuti Luka Perić doveo je Split u vodstvo, a s 1-0 se otišlo i na poluvrijeme. U 26. minuti Kristijan Grbeša poravnao je na 1-1, a u 32. minuti Split je u vodstvo ponovno doveo Dario Marinović.

 

Dinamo je tri minute prije kraja u igru uveo golmana-igrača, što je bio potez koji se isplatio, jer je u 39. minuti Grbeša zabio svoj drugi gol za 2-2. U posljednjoj minuti pak Split je zaigrao s golmanom-igračem jer se morali ići na pobjedu, što je bio potez koji se nije isplatio — za zvukom sirene Kristian Čekol uzeo je loptu i s centra pogodio prazan gol za pobjedu Dinama.

 

Dinamo je tako ostao na četvrtom mjestu jedno kolo prije početka doigravanja, dok Split ostaje prikovan za dno i u zadnjem kolu samo ga povoljan splet okolnosti može spasiti da u idućoj sezoni utakmice ne igra u razredu niže…

 

U posljednjem kolu Split gostuje u Makarskoj kod Novog Vremena, vodeće momčadi lige. Za izbjegavanje ispadanja im treba pobjeda, a uz to i slavlje Squarea protiv Universitasa.

Vrlo izvjesno je da će MNK Split dogodine igrati dvoboje s Herojima, Jezerima, te ostalim klubovima 2. HMNL Jug.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.