Prenosimo vam u cijelosti priopćenje ekipe MNK “Samo Lagano” o trenutnoj situaciji sa futsalom na tom prostoru…

 

MNK Samo lagano

Poštovani članovi, simpatizeri, pratitelji i sponzori ekipe, primorani smo obavijestiti javnost na trenutnu situaciju u dolini Neretve, što se tiče futsala.

MNK “Samo Lagano” je ekipa koja postoji nepune tri godine, te se natječemo na turnirima u dolini Neretve.

Osnivači ekipe su osnovali ekipu kako bi ponudili nešto novo u dolini Neretve i kako bi podigli futsal u dolini Neretve sa dna.

U MNK “Samo Lagano” vidi se očiti razvoj i napredak ekipe na svim razinama, kao što su mnogi ljudi i prepoznali naš projekt.

Međutim, u posljednjih nekoliko godina futsal u dolini Neretve je nestao, MNK Metković bivši član 2. HMNL Jug prema našim informacijama ugasio se zbog financija i velikih troškova prema službenim osobama ( sudcima) i savezu.

MNK “Porto Tolero Ploče” nakon ispadanja iz 2. HMNL Jug, lani je odigrao jednu Kup utakmicu s Alumnusom, ove godine se Porto Tolero natječe u Županijskoj Futsal Ligi te vjerujemo kako bivši prvoligaš i drugoligaš iz doline Neretve trudom i radom futsal zaljubljenika može se ponovo vratiti na stare slave.

Podsjetimo, Split je prije tri godine u polufinalu Kupa tek u završnici utakmice dobio Porto Tolero 2-0.

Žao nam je što smo mi jedini u našemu kraju koji promoviramo futsal u dolini Neretve.
Organizacijom juniorskoga turnira u Otrić Seocima želimo potaknuti mlade da se bave futsalom.

Također moramo vas obavijestiti da MNK “Porto Tolero Ploče” ove godine nije prijavio juniore u ligi gdje se natječu klubovi od Dubrovnika do Makarske.

Zašto Porto Tolero nije ove godine prijavio juniore mi nemamo informacije, nadamo se lako ćemo informacije od uprave Porta Tolera uskoro dobiti.

Apeliramo da je nama kao futsal ekipi cilj se natjecati po turnirima i promovirati futsal u dolini Neretve. Futsal zajednica je mala i trebamo se međusobno cijeniti i poštivati.

Ovim putem pozivamo sve ljude koji su zainteresirani da futsal u dolini
Neretve podignemo zajedno na više razine, da nam se jave preko društvenih mreža ili službenoga maila ekipe (mnksamolagano@gmail.com).

Sportski pozdrav za sve pratioce Futsal Balkana i nadamo se kako će ovaj tekst pomoći i da ćete zajedno s nama dignuti futsal u dolini Neretve na više razine.

Uprava MNK”Samo lagano”!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.