Nakon lutrije šesteraca u kojem je Olmissum osvojio povijesni naslov prvaka Hrvatske, dojmovi se još uvijek nisu slegli a većina klubova krenula je u potpuni remont momčadi. Neke momčadi već su objavile dolaske i odlaske igrača, dok ćemo za neke saznati kroz koji tjedan. Najzanimljivije detalje donosimo Vam u ovoj izvještaju.

Najzanimljiviji transferi su svakako aktualnih prvaka iz Omiša, popularnog Olmissuma. Njihova polivalentna ljevica, popularni „Banana“ (Matej Horvat) produljio je ugovor i nastavit će svoju karijeru i u 2022. u Olmissumu. Najzvučnije pojačanje u redovima zeleno plavih je sigurno Hrvatski reprezentativac i igrač s inozemnim iskustvom Kristijan Postružin. Ovaj dvadeset petogodišnjak sasvim sigurno će biti snažno i potrebito pojačanje klubu sa ušća Cetine jer je iza njega bogata karijera. Nastupio je u Hrvatskoj za Alumnus, Nacional i Uspinjaču Gimku. U Sloveniji je branio boje Dobovca, u Španjolskoj Santiago de Compostela i u Francuskoj Toulona. Uopće ne sumnjamo kako će popularni „KIKE“ biti veliko pojačanje za novog prvaka Hrvatske i da će sigurno biti prevaga u pokušaju obrane naslova prvaka.

Iako još uvijek tužni zbog poraza u finalu doigravanja za prvaka Hrvatske, uprava kluba Novog Vremena Apfel iz Makarske donijela je dvije tužne vijesti za svoje navijače. Brazilac Lucas Brito – Lucao i Marin Musinov nisu više članovi njihove svlačionice. O Lucau ne treba trošiti puno teksta jer je svojim partijama na terenu dokazivao zbog čega je 2 i pol godine bio jedan od najboljih igrača diva iz Makarske pa čak usudio bih se reći i cijele lige. Musinov je pravi profesionalac i miljenik publike i bit će navijačima teško preboljeti njegov odlazak. Makarni su za sad najavili dolazak povremenog reprezentativca Hrvatske Tonija Jelavića iz Vrgorca. Ostaje nam do kraja prijelaznog roka vidjeti hoće li se Makarani zadovoljiti trenutnim roosterom ili će dovoditi još kojeg igrača.

Futsal Dinamo je objavio kako raskida suradnju sa svojom prvom violinom kluba u protekloj sezoni. Kristijan Čekol je bio njihov najefikasniji igrač pa stoga ne čudi da je od članova struke i navijača proglašen Poliklinika Milojević Igračem sezone 2019/2020. Čekol ide u susjednu nam Italiju i to u redove jakog Meta Catania. Robert Grbić, igrač prevaga u doigravanju također napušta klub, ali još uvijek nije poznato u kojem će smjeru nastaviti svoju karijeru. Dinamo je objavio kako raskida ugovore sa svojim mladim igračima i to redom: Karlo Maloševac (odlazi u Belgijski Veidec ARB Hamme), Vito Gagulić (nepoznato) i Ivan Šulentić (perspektivni drugoligaš Gorica). Dolaske u klub još nisu objavili, a kako doznajemo iz izvora bliskim klubu, pregovori traju sa više igrača sa reprezentativnim i internacionalnim iskustvom.

Popularni MNK Square iz Dubrovnika već je ranije objavio da je prekinuo suradnju s trenerom i bivšim kapetanom Hrvatske futsal reprezentacije Franom Despotovićem a najnovija vijest je da je klub napustio i brazilac Leonardo dos Santos. Popularni „Pele“ kako ga od milja zovu dubrovački navijači, nije prihvatio uvjete novog ugovora i vraća se u rodni Brazil. Ostaje nam za vidjeti u narednom periodu koga će Squareani postaviti za glavnog stratega kluba pa će vjerojatno nakon toga i objaviti imena novih igrača.

Iz HMNK Vrgorac još nemamo službenu informaciju o dolascima i odlascima, osim onoga Tonija Jelavića koji je prešao u Novo Vrijeme Apfel. Kako će uprava Vrgorca nakon korona krize posložiti svoje redove, tek ćemo saznati.

U ovom prijelaznom roku (koji još uvijek traje) Uspinjača Gimka je klub koji je najviše poslovao. Objavili su ime prvog trenera kluba i to je Krešimir Ćosić. Mladi je to trener koji je svoje futsal iskustvo treniranja klesao kroz mlađe kategorije jedne od najjačih hrvatskih, ako ne i europskih akademija. Sa svojih tek 30 godina popularni Ćos je pravo osvježenje uprave Gimke na čelu s Korabom i Kujtimom Morina. U klub su tako došli mladi pivot Josip Brkić, prvak Slovenije s klubom iz Dobovca Bruno Jakovljević, Lovro Cigler koji je priključen iz redova kadeta akademije Gimke, BIH reprezentativac i magistar cestovnog prometa iz Livna Ivan Matan, univerzalni futsal igrač Tvrtko Pajalić, mladi a opet iskusni Ante Matan i još jedno dijete Gimkine akademije Blaž Komljenović.  Iz kluba su otišli: povremeni reprezentativac Hrvatske David Mataja, Franjo Matković, Kristijan Postružin, Nikola Gudasić i prvi vratar Marko Vuković. Je li to sve iz Uspinjače Gimke za narednu sezonu ili će dovoditi još pokojeg igrača, saznat ćemo u tjednima koji slijede.

Iz redova studenata iz Zagreba (Alumnusa iz Sesveta) su stigle samo vijesti o odlascima i to popularne braće Matan, Tvrtka Pajalića, Filipa Pezelja, Filipa Ukalovića i Nikole Perkovića. S kime će Alumnus u novu sezonu, saznat ćemo vjerojatno uskoro.

Drugi studenti u našoj ligi za iduću godinu bit će i dalje oni iz Splita, AFC Universitas, koji su u kvalifikacijama za ostanak izborili status prvoligaša, a tko će braniti njihove boje i hoće li dovoditi pojačanja, svakako ćemo Vas obavijestiti.

Novi/stari prvoligaš je Futsal klub Osijek Kelme i o svojim pojačanjima i odlascima još nije obavijestio svoje navijače i futsal javnost a hoće li i koga dovoditi, tek ćemo saznati.

Tek je početak prijelaznog roka za nama a iz priloženog je vidljiva velika količina migracija iz klubova u klubove, jako puno zanimljivih igrača je promijenilo sredinu, a što će se još događati i možemo li očekivati kakve transfer bombe, ostaje nam za vidjeti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.