Prije par dana Crnica je na svojoj službenoj stranici objavila kako nakon šest ipo godina provedenih u klubu Josip Vukičević, jedan od njihovih ponajboljih igrača neće više nositi dres Crnice. Prema nekim najavama sljedećih bi dana trebao potpisati za jednog od drugoligaša iz Šibensko-kninske županije.

 

 

Predsjednik Crnice Antonijo Svirčić je za klupske stranice rekao sljedeće o cijeloj ovoj situaciji:

“Rastanak koji se dogodio bio je trenutno jedino rješenje s obzirom na okolnosti u kojima Josip nije bio zadovoljan tretmanom na utakmicama. Rastanak nije ugodan s obzirom da je igrač dugo godina u klubu i pridonio je velikim uspjesima, ali nismo htjeli zadržavati nezadovoljnog igrača. Josipu su vrata kluba uvijek otvorena u budućnosti i želimo mu sreću u sportskom i privatnom životu.”

 

Danas je pak klub objavio veliki transfer. Naime, u redove Crnice iz češkog prvoligaša Svarog Teplice dolazi najbolji igrač gruzijske reprezentacije, Archil Sebiskveradze. 30-godišnji Sebiskveradze igra na poziciji pivota, a ovako su ga opisali na klupskim stranicama:

“Uvjerljivo je najvažniji igrač gruzijske reprezentacije u kojoj igraju i tri Brazilca, te jedan od najboljih strijelaca svoje zemlje. Na zadnjem reprezentativnom turniru dobro ga je zapamtio i vratar Crnice Savolainen kojemu je Archil Sebiskveradze u utakmici Finska – Gruzija zabio dva prekrasna pogotka. Također, na istom turniru zabio je i Španjolcima efektan pogodak u tijesnom porazu te bio ponajbolji igrač susreta.”

 

 

Prije desetak dana je dobio i nagradu za najboljeg futsal igrača Gruzije u 2019. godini.

 

Image result for archil sebiskveradze gff 2019 award

 

Predsjednik kluba Antonijo Svirčić je o samom transferu za klupske stranice rekao sljedeće:

“Željeli smo u prijelaznom roku dovesti jednog pravog i iskusnog internacionalca koji će nam dati kvalitetu više i u tom smo uspjeli iako znamo da to nije bilo lako jer na polovici sezone je dosta teško naći kvalitetno rješenje. Archila smo detaljno analizirali, a uz to dobili odlične preporuke te vrlo brzo realizirali ovaj transfer. Sigurni smo da će biti važan igrač u našim uspjesima.”

 

O kakvom je igraču riječ možete vidjeti u videu u nastavku.

 

 

Prijelazni rok u 1. HMNL počinje 18. siječnja nakon čega je i reprezentativna pauza tako da bi prvi nastup Sebiskveradze trebao imati sredinom veljače.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.