Banner Top

Log in
A+ A A-

Mostarska dvorana gotovo spremna; Obezbijeđen TV prenos turnira

  • Written by 
  • Published in BiH

Nema mnogo vremena do početka turnira UEFA futsal kupa u Mostaru. Poprište duela biće USRC "Midhat Hujdur", dom mostarskog "Starog Grada" koji je pretrpio značajne promjene tokom ove ljetne pauze.

UEFA ima svoje kriterije za dvoranu, i u šampionu Bosne i Hercegovine su su potrudili da sve to maksimalno ispune, te da krovna kuća evropskog fudbala nam niti jednu zamjerku. U dvorani je novi parket, teren samo za futsal, a do početka turnira ostale su još da se odrade sitnice.

- Radove privodimo kraju. U ovoj sedmici postavljamo prateće kamere izvan i unutar terena što je propisano od strane UEFA. Ostale su još neke stvari da odradimo i bićemo spremni do početka turnira, rekao nam je predsjednik kluba, Amel Bajgorić.

Kako smo uspjeli saznati obezbijeđen je i TV prenos, a turnir će raditi veliki prijatelj mostarskog futsala, City TV, koja je i tokom čitave prethodne sezone prenosila utakmice "Starog Grada".

Podsjećamo, turnir preliminarne runde UEFA futsal kupa igra se od 23. do 26. avgusta u Mostaru, a pored domaćeg "Starog Grada" igraće još i turski Arnavitkoj Beledijespor, estonska Narva Junajted i albanski Fljamurtari.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.