Banner Top

Log in
A+ A A-

Velika pojačanja za "Leotar": Petrovski i Matijašević dogovorili saradnju

  • Written by 
  • Published in BiH

KMF "Leotar" dogovorio je saradnju sa makedonskim reprezentativnim čuvarem mrežem, Antoniom Petrovskim, potvrdio je za naš portal predsjednik kluba, Mitar Vukanović, a istovremeno klub bi trebao pojačati i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Slaven Matijašević iz KMF "Čelinac"

Ovaj dvadeset trogodišnji čuvar mreže Velesa i makedonske reprezentacije dogovorio je saradnju sa Trebinjcima, a još se samo čeka međunarodni certifikat kako bi on mogao biti registrovan u nekadašnjem šampionu Bosne i Hercegovine.

Petrovski je osim za Veles branio i za makedonski Železarec, te KMF Gemidzi i KMF Skoplje.

Slaven Matijašević je jedan od najboljih mladih futsalera Bosne i Hercegovine, te učesnik reprezentativnih U21 akcija krajem prošle godine kada se jedini put okupila selekcija BiH do 21 godine. Prethodnih godina igrao je za KMF "Čelinac", no poslije ispadanja ovog kluba u Prvu ligu Republike Srpske odlučio je da napusti Čelinac, a dogovor je pao sa "Leotarom", tebi on u budućnosti trebao nositi plavo-bijeli dres tima iz Trebinja.

Uz njih dvojicu "Leotar" dobija dosta na kvalitetu. Ako se tome doda opredijeljenje Cimirota i Šešelja da se posvete isključivo futsalu, te povratak Džudže, Vujovića i Pešića jasno je da će Trebinjci u novoj sezoni Premijer lige BiH imati izuzetno dobru ekipu na raspolaganju. Uz to, ambicije su da se dovede još nekoliko igrača, a među njima i jedan reprezentativac Crne Gore.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.