Banner Top

Log in
A+ A A-

DOMAĆIN KVALIFIKACIONE GRUPE I DALJE BEZ SELEKTORA I TIMA?! O čudnoj situaciji u ženskoj futsal reprezentaciji Hrvatske govorila je Gabrijela Gaiser!

Gabrijela Gaiser Facebook.com/ Gabrijela Gaiser Gabrijela Gaiser
Žreb za kvalifikacije za istorijsko prvo Evropsko prvenstvo za dame održan je u Nionu, a sastave svih grupa možete pročitati na sledećem linku:

ZA ISTORIJU: OVO SU RIVALI ŽENSKE FUTSAL REPREZENTACIJE SRBIJE U KVALIFIKACIJAMA ZA EVROPSKO PRVENSTVO!

Komentar žreba za Futsal Balkan dala je i futsalerka MNK Meteora Zagreb i reprezentacije Srbije, Marija Armuš, a više o tome možete pronaći na linku ispod:

MARIJA ARMUŠ POSLE ISTORIJSKOG ŽREBA: PORTUGAL JE FAVORIT, ALI DAĆEMO SVOJ MAKSIMUM! IMAMO ODLIČNOG SELEKTORA I ZNAČAJNU PODRŠKU SAVEZA!

Kao što je Marija napomenula, Srbija ima veliku podršku Saveza i to bi moglo da bude veoma važno u pohodu ka Evropskom šampionatu. Za razliku od reprezentacije Srbije, u Hrvatskoj duvaju neki drugi vetrovi... HNS nije pokazao veliku zainteresovanost za ženski futsal, pa se tako desilo da, iako Hrvatska treba da bude domaćin svoje kvalifikacione grupe, niko ne zna ni gde će se turnir igrati, ko će biti selektor, niti koje će igračice nastupiti za nacionalni tim!!! Zaista podatak koji se graniči sa zdravim razumom, jer se kvalifikacioni turnir približava, a odgovora i dalje nema... 

Futsal Balkan je kontaktirao Gabrijelu Gaiser, devojku koja je poznata kao jedan od najvećih boraca za ženski futsal u Hrvatskoj i zamolio je da nam da odgovore na neka pitanja koja interesuju javnost u regionu. Gabrijela je bila član reprezentacije Hrvatske i na velikom fudbalu, u poslednje dve godine posvetila se magičnoj igri na petoparcu, a od većih uspeha treba izdvojiti drugo mesto na Evropskom univerzitetskom šampionatu u Turskoj prošle godine.

Za početak, kakva očekivanja imate od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i da li ona uopšte i postoje s obzirom na stanje u HNS-u i zainteresovanost čelnih ljudi Saveza za ženski futsal?

-  Budući da smo za samo postojanje ženske futsal reprezentacije saznali vidjevši nas uvrštene na UEFA-stranicama, nisam sigurna što očekivati od svega ovoga. Pratimo ždrijeb, navodno smo i domačini, a nitko od nas ne zna ni kada je okupljanje reprezentacije, a jos manje tko će dobiti poziv te tko će zauzeti mjesto izbornika ili izbornice. S jedne strane to je ono za što se i borimo svih ovih godina i definitivno bi predstavljalo stepenicu više prema svijetlijoj futsal budućnosti, ali s druge strane neozbiljan pristup oko cijele situacije je zabrinjavajući znajući da koliko uložiš toliko ti se i vrati.
 
Da li postoje naznake ko će to braniti boje vaše reprezentacije i koga biste vi kao jedan od glavnih boraca za ženski futsal u Hrvatskoj voleli da vidite kao selektora? Srbiju će u kvalifikacijama predstavljati devojke koje su preko univerzitetskog sporta došle do futsala. Da li je to možda rešenje i za vašu selekciju?
 
- Kadar igračica je širok i definitivno imamo kvalitetu za ostvarit značajne rezultate što smo i pokazale prošlo ljeto osvojivši srebro na sveučilišnim europskim igrama u Turskoj. Ovisile smo same o sebi, od nalaženja sponzora i pokrivanja putnih troškova do treniranja u raznim uvjetima-od betona i dvorana do poluizbrušenih parketa. Kao sveučilišna ekipa stvorile smo dobru podlogu za nastanak reprezentacije, ali postoji igračica i izvan sveučilista s kojima bi se mogao upotpuniti igrački kadar. Kroz svu tu europsku priču i ostvarivanje naših snova vodio nas je sveučilisni izbornik Jakov Ungarov koji je ujedno i trener ženskog futsal kluba MNK Alumnus. Nosio je kompletnu ulogu, od glavnog i kondicijskog trenera do fizioterapeuta i psihologa, i nije prestao vjerovat u nas ni kad su nas zadesile brojne ozljede i nekompletnost ekipe. Tako da bi njega definitivno stavila u uži krug osoba za vodeću poziciju, no kako god da se razvije situacija nadam se da će to biti netko sa futsal znanjem i poznavanjem ženskog kadra i mogučnosti igračica. Ne tražimo ništa više od minimalnih uvjeta, a volje i želje za ostvarivanjem značajnih rezultata imamo i na izvoz stoga vjerujem kako možemo predstavljati crveno-bijele kockice i na Euru te probuditi među ljudima vjeru u nas i ženski futsal.
 
Kakve su vaše prognoze, da li Srbija i Hrvatska mogu do Eura?
 
- Znam kako igračice Srbije jednako tako žive za taj osjećaj te se nadam da ćemo u istom tonu ispisivati povijest.
 
Futsalerke iz Srbije i Hrvatske koje sarađuju na visokom nivou već neko vreme.
 
Zaista, blago rečeno, čudna situacija u HNS-u, koja će se, svi se nadamo, rešiti što pre kako bi devojke koje su zaljubljene u magičnu igru na petoparcu dobile priliku da brane boje svoje reprezentacije. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.