Banner Top

Log in
A+ A A-

MARIJA ARMUŠ POSLE ISTORIJSKOG ŽREBA: Portugal je favorit, ali daćemo svoj maksimum! Imamo odličnog selektora i značajnu podršku Saveza!

Marija Armuš Facebook.com/ Marija Armus Marija Armuš

Ženska futsal reprezentacija Srbije saznala je imena rivala za debitantski nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Naše dame će ići u Portugal, a sastave svih grupa možete pronaći na sledećem linku:

ZA ISTORIJU: OVO SU RIVALI ŽENSKE FUTSAL REPREZENTACIJE SRBIJE U KVALIFIKACIJAMA ZA EVROPSKO PRVENSTVO!

Futsal Balkan je kontaktirao Mariju Armuš, devojku koja nastupa za MNK Meteora Zagreb i studentsku ekipu Fakulteta organizacionih nauka, a od koje se očekuje da bude jedan od nosioca igre reprezentacije Srbije i zamolio je za kratak komentar žreba:

- Prilično ravnopravna podela na žrebu, ne mogu izdvojiti 'grupu smrti', i zbog same činjenice da je ovo prvo takmičenje. Takođe činjenica je da neke ekipe imaju godinama unazad lige i učestvuju na takmičenjima evropskog formata koji do sad nisu bili pod okriljem UEFA, tako posmatrano izdvajaju se Rusija, Češka, Španija i Ukrajina kao ekipe koje su najčešći finalisti. Ako posmatramo neka svetska takmičenja i univerzijade ovim ekipama se priključuju Portugal i Italija. Sve ostale ekipe su manje poznate, ako izuzmem Hrvatsku i Sloveniju sa kojima smo imale kontakta na raznim turnirima - počela je priču Marija, a zatim se dotakla i nastupa naše selekcije i puta u Portugal:

- Jasno je da pored iskustva Portugalke imaju i prednost domaćeg terena, svesni smo da samo prvi u grupi prolazi dalje, na nama je da treniramo i da damo naš maksimum i da dalje ne razmišljamo, sigurna sam da će Dejan Majes spremiti najbolji taktiku za svakog protivnika. Dejan je kupio poverenje devojaka strpljenjem i zalaganjem i znam da će se ispoštovati sve što bude zahtevao od nas. Važno je istaći i da imamo značajnu podršku saveza - zaključila je Marija Armuš, uz konstataciju da reprezentacija Hrvatske, iako treba da bude domaćin svoje kvalifikacione grupe, i dalje nema ni selektora, niti iko iz HNS-a zna kada će se bilo šta po tom pitanju promeniti.

Muška i ženska futsal reprezentacija Srbije u Staroj Pazovi

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.