Banner Top

Log in
A+ A A-

DUŠAN MATIĆ PRED EVROPSKO PRVENSTVO: Golmani će deliti medalje!

Dušan Matić i Miodrag Aksentijević Facebook.com/ Dusan Matic Dušan Matić i Miodrag Aksentijević

Počelo je poslednje odbrojavanje do Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Na otvaranju šampionata, kao što je svima verovatno već poznato, 30. januara će se sastati naša reprezentacija i domaćin turnira. Euforija pred prvo veliko takmičenje od Evropskog prvenstva u Beogradu raste, izabranici Gorana Ivančića pokušaće da odbrane četvrto mesto sa tog šampionata, a možda čak odu i korak dalje i osvoje jednu od medalja. Koliko je to realno, kao i šta očekuju od predstojećeg šampionata pitali smo neke od naših vrhunskih stručnjaka i igrača. U ovom tekstu možete pročitati šta je rekao trener golmana futsal reprezentacije Finske i jedan od najboljih svetskih stručnjaka kada je rad sa čuvarima mreže u pitanju, Dušan Matić.

Srbija na predstojećem prvenstvu Evrope ima veoma ujednačenu grupu...Slovnija će pred svojim navijačima biti pod velikim pritiskom. U svojim redovima imaju sjajne pojedince, ali sam uveren da će naš tim pametnom i smirenom igrom uspeti da dođe do dobrog rezultata u ovom meču uprkos izostanku vrhunskih asova kakvi su Aksentijević i Perić. Momčilović je izrastao u sjajnog golmana, tu je i treći golman Vulić, tako da verujem da će naš gol biti dobro čuvan na tom meču - konstatovao je Matić, a zatim je pažnju posvetio Italijanima:

Italija u Ljubljanu stiže u prilično podmlađenom sastavu i biće interesantno videti kako će to funcionisati. Svakako njihov glavni adut je legendarni Stefano Mamarela na golu, ali verujem da Srbija u tom meču može doći do željenog rezultata. Svakako, puno će toga zavisiti i od našeg prvog duela sa Slovenijom.

Kao što je i većina naših sagovornika navela, tako je i popularnom Matketu prvi favorit turnira Španija. Ipak, fenomenalni stručnjak dao je malo dublju analizu i ostalih reprezentacija.

Što se konačnog plasmana tiče, Španija je kao i uvek u najužem krugu favorita, međutim i Rusi dolaze u izuzetno jakom sastavu u Sloveniju. Iako će opet u svojim redovima imati pet naturalizovanih brazilaca, posle dugo vremena gol Rusije će braniti jedan Rus (verovatno Zamtaradze), jer je legendarni Gustavo završio reprezentativnu karijeru. Iz prikrajka svakako vrebaju Italija i Potugal, mada će Rikardinjo ovog puta ostati bez podrške strašnog pivota Kardinala koji nije na spisku putnika selektora Braza. Kazahstan je uvek nezgodan protivnik, ali mislim da je njihov stil igre sa golmanom Igitom u polju postao predvidiv za većinu protivnika, tako da ukoliko nisu pripremili neko iznenađenje nisam siguran da će doći do medalje. Najveća nepoznanica prvenstva može biti neugodna Francuska.

Za kraj, otkrio nam je i ko bi to od pojedinaca, kako igrača tako i golmana mogao da obeleži ovaj šampionat.

Od pojedinaca pored sjajnog Rikardinja, mnogo očekujem i od Eskerdinje, novog Brazilca u dresu Rusije. Što se golmana tiče, biće više-manje isto kao i u Beogradu, jedino bez Gustava na golu Rusije. Upravo iskustvo sa prvenstva Evrope u Srbiji pokazalo je da su golmani sa najvećim procentom odbrana bili iz reprezentacija koje su bile u prvih pet na kraju.  Očekujem da se takav trend nastavi i u Sloveniji - zaključio je Dušan Matić.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.