Uoči finala…

U nedelju 29.05.2022.godine očekuje nas finalna utakmica BundesLige u futsalu. Ono što je zanimljivo za čitaoce je to da u finalnoj utakmici između Futsal Club HOT 05 i Stuttgarter Futsal Club e.V-TSV, u klubu iz Štutgarta nastupaju većina igrača sa ovih prostora i koju sa klupe predvodi nekadašnji član stručnog štaba futsal reprezentacije Srbije, Vojkan Vukmirović koji je nasledio Mostarca Gorana Melhera pod čijim vođstvom je Stuttgarter izborio plasman u Nemačku futsal elitu. Za Futsal Balkan komentar uoči istorijskog finala dao je Adrijan Micevski, reprezentativac Severne Makedonije. Bivši igrač FC Omonia, MNK Square Dubrovnik poznat po tome što je u oba pomenuta kluba bio najbolji strelac. U Stuttgarter je prešao iz Minhenskog Beton Boysa.

Ubojitog strelca je za ovu sezonu vezan i kuriozitet da je svakoj ekipi protiv koje je igrao, postigao makar po jedan pogodak od ukupno 14 postignutih u regularnom delu takmičenja stoga Adrijan ne želi da prekine ovu tradiciju ni u predstojecem finalu.

Najprije bih hteo da pozdravim celi tim Futsal Balkana i sve pratitelje i zaljubljenike u  futsal. Evo na samom smo kraju istoriske prve BundesLige, iza nas je jedna jako turbulentna sezona sa dosta uspona i padova tokom cele sezone ali mogu reći za nas jako uspešna. Bili smo jesenji prvaci i ušli u finale sa prednosti domaćinstva. Iako ne podržavam sistem playoffa na dva uzvratna duela a finale na jednu utakmicu, ipak moram reći da sam sretan što se finale igra baš na domaćem terenu i nadam se ogromnoj podršci u ostarivanju cilja i osvajanja BundesLige. Imam zaista odlične igrače i ljude oko sebe i vlada odlična atmosfera u ekipi te radimo punom parom uz pomoć trenera i njegovih saradnika. Uspeli smo da podignemo formu i snagu i ostaje nam još manje od nedelju dana da ispravimo što se može ispravit i pripremit se za taj završni korak.

Kvalitet lige je takav kakav što je u jednu ruku i očekivano da mi i HOT05, koja je izuzetno ozbiljna ekipa i koja je sastavljena od brazilaca i njemačkih reprezentativaca, igramo finale (ne bi bilo iznenadjenje da smo igrali i protiv Weilimdorf), ali celu godinu ova dva kluba su bili konstantno prvi i drugi i borili se za prvo mesto regularnog dela. Liga je za razliku od ostalih liga na Balkanu slabija i ima 4-5 timova koji su fino organizovani i teže prema tome da rade što više i profesionalnije dok za par godina mislim da će BundesLiga preći u jednu ozbiljnu i konkurentniju ligu jer Savez se pokrenuo i radi dosta na promociji i poboljšanju futsala. Za kraj zahalio bih se Futsal Balkanu što ste nas pratili tokom cele sezone i nastaivte sa dobrim i kalitetnim radom i promovisanjem futsala u regiji.

Finalna utakmica BundesLige igra se u nedelju 29.05.2022.godine u Štutgartu od 15:00 časova.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.