KMF Bari91- prvi Srpski futsal klub u Americi.

Bari 91 Futsal Club je tim koji je nastao 2013. godine i sastavljen je od igrača sa naših prostora. Tim je dobio ime po kompaniji koja se bavi transportom.

U samom startu “Bari 91” je služio za vikend druženja I nekolicinu okolnih turnira godišnje. Prve rezultate Bari 91 pravi 2017. godine, kada se timu priključuje nekoliko prerano penzionisanih igrača velikog fudbala. Uz dobre rezultate na okolnim turnirima ubrzo se klubu priključuje još par tek pridošlih futsalera iz Srbije I Crne Gore i tim dobija svoj konačan izgled.
U zadnje dve godine, Bari 91 je učestvovao na dosta turnira a uspesi nisu izostali. Osvojeni su turniri u Milwaukee, Chicago, Joliet, Indianapolis, Crown Point, Ann Arbor. Uz 9 osvojenih turnira i još nekoliko učešća u finalu, mogu da se istaknu i treće mesto na najprestižnijem turniru u Americi, US Futsal Championship 2018 i drugo mesto na već pomenutom turniru 2019. Primera radi, pobednik tog turnira odlazi na Intercontinental Futsal Cup, što je Svetsko klupsko futsal prvenstvo, kao predstavnik Severne Amerike.
Rezulatati nisu ostali nepropraćeni, pa je ove godine i novoizabrani selektor Američke futsal reprezentacije, gospodin Dušan Jakica, uručio specijalnu pozivnicu za Bari 91 da bude sparing partner na nedavno održanom kampu reprezentacije u Čikagu .
Ove godine Bari 91 će učestvovati na National Futsal Premier League (NFPL), što je Prva Americka Futsal Liga, Midwest konferencija. Turnir pocinje u Subotu 21. Decembra i trajaće sve do početka April,  kada će se najbolji timovi plasirati u play off. Prva utakmica na domaćem terenu će se odigrati 26. Januara 2020 u Wheeling Park District i svi su pozvani da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj I podrže Bari 91 u debiju pred svojom publikom.

Zahvaljujemo se Futsal Balkanu na interesovanju koje je pokazao u vezi našeg tima i srdačan pozdrav za sve ljubitelje futsala iz Sjedinjenih Američkih Država od svih iz ekipe Futsal Club “Bari 91”!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.