Po prvi put u Finskoj će biti ogranizovan Internacionalni Futsal Seminar. O detaljima seminara i svojim iskustvima o futsalu i samom boravku u Finskoj prenosimo reči gospodina Borisa Čizmara:

Predavači na seminaru će biti Venancio Lopez, bivši selektor Španije i direktor nacionalnog sastava trenutno kao i gospodin Mićo Martić, selektor futsal reprezentacije Finske.


Obzirom da se znam sa Venanciom od ranije odmah je prihvatio učešće, dok Mićo Martić je neko ko mi je dosta pomogao u početku futsal karijere, čovek koji mi je omogućio prvi futsal transfer u inostranstvo, realizovan kada sam imao 21 godinu u Qatar, tako da smo zajedno napravili ovaj projekat.

Za kratko vreme koje sam proveo u Finskoj već smo dosta stvari pokrenuli, futsal akademiju sa preko 80 članova, klub je trenutno na drugom mestu u ligu i u poziciji da se bori za titulu.

Ovaj seminar je samo pokazatelj da su ljudi u klubu prepoznali pravi način rada i kako da se napreduje a to je kroz edukaciju trenera i igrača. Ovaj seminar je već privukao veliku pažnju, dolazi nam mnogo selektora i igrača. Bateria reprezentativac Brazila i bivši igrac Barcelone i Movistara će takođe prisustvovati Seminaru, svi zainteresovani mogu da se prijave i dođu da čuju i učestvuju na seminaru.

Dolazak su nam najavili selektor Srbije gospodin Ivančić, selektor Grčke, selektor Irana, selektor Danske. Za 10 dana smo dobili preko 30 prijava.

Ujedno da napomenem da nam seminar promovišu najveća futsal imena od igrača, Solano reprezentativac Španije, Bateria reprezentativac Brazilac, Gabriel Lima kapiten italijanske reprezentacije.

Sportski pozdrav iz Finske od Borisa Čizmara!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.