Nakon što je na žrebu, voditelj nagovestio , takozvanu “Balkansku grupu” kvalifikacija za UEFA Futsal Prvenstvo Evrope u Holandiji, posle kvalifikacija, njoj se pridružila i reprezentacija Makedonije tako da…

Posle uspešno odigranog baraža za Futsal Svetsko prvenstvo u Litvaniji, krajem prošle godine, za futsal reprezentaciju Srbije i selektora Gorana Ivančića kreću novi izazovi.

Posle kraće pauze, futsal reprezentacija Srbije će se u nedelju 24.01.2021.godjne, okupiti u SC FSS u Staroj Pazovi pred početak novog kvalifikacionog ciklusa, ovoga puta za UEFA Futsal Prvenstvo Evrope u Holandiji. Ciklusa, koji će, nadamo se pokazati da reprezentacija Srbije nije bez razloga među 6 ekipa iz Evrope koje su izborile plasman na Svetsko prvenstvo. Pred izabranicima selektora Gorana Ivančića nalaze se najpre dve utakmice i to protiv Rumunije u Temišvaru 28.01.2021.godine a zatim u Novom Sadu protiv futsal selekcije BiH 03.02.2021.godine.

Za uspešan nastavak niza uspeha, selektor se odlučio za sledeće igrače:

-golmani: Nemanja Momčilović (Winter Sport, Niš) i Jakov Vulić (FON, Beograd),

-Igrači: Ninoslav Aleksić, Denis Ramić i Lazar Milosavljević (Novi Pazar), Davor Popović (KMF Novi Sad), Strahinja Petrov (Mantova, Italija), Miloš Stojković (Crnica, Hrvatska), Dragan Tomić i Jovan Lazarević (Hale Goik, Belgija), Stefan Rakić (Mostar SG, BiH), Pavle Pešić i Marko Pršić (FON, Beograd), Miloš Simić (Haladaš, Mađarska). Novo lice na spisku reprezentativaca je mladi Aleksandar Gavrilović član “Scoregoal Kecskemét” iz Mađarske, koji je dobio priliku da se nametne timu selektora Ivančića.

Igrači koji imaju obaveze u inostranim klubovima, Dragan Tomić, Jovan Lazarević i Strahinja Petrov, priključiće se ekipi naknadno u Staroj Pazovi.

Pored reprezentacija Rumunije, BiH i Srbije, kao što je napomenuto, u grupi se nalazi i futsal selekcija Severne Makedonije.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.