Sloveniju čeka nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo u futsalu koje će se sledeće godine održati u Nizozemskoj.

Razgovarali smo sa izbornikom Slovenije, gospodinom Tomijem Horvatom, koji je za našu web stranicu otkrio nekoliko stvari.

Gospodine Horvat, objavili ste popis igrača na koje računate. Promena nema puno, ali vratio se iskusni Gašper Vrhovec. Je li to ono što Slovenija trenutno ima?

– Gašper je odigrao mnogo takvih utakmica i bit će nam od velike pomoći u budućnosti. Ima iskustva i znanja koja će prenijeti drugima. Međutim, uz ovaj popis, sigurno još postoje dva ili tri igrača koji bi mogli biti na popisu. Međutim, ovo je najjače što Slovenija trenutno ima.

Prije svega, čeka vas Latvija, za koju ste prije nekog vremena rekli da će biti najvažnija utakmica. Zašto?

– Ovo nam je sigurno najvažnija utakmica. U skupini sa Španjolskom zna se tko je favorit, pa je možda drugo mjesto najrealnija slika. Međutim, istina je da drugo mjesto također može dovesti izravno do Europskog prvenstva i mislim da je Latvija naš konkurent za ovo mjesto. Zato je ovaj meč najvažniji.

Što kažete o Španjolski?

– Španjolska je reprezentacija koja je za mene najbolja na svijetu. Ima stvari koje su vrlo problematične za protivnika. Sigurno imaju najbolju obranu na svijetu, vrlo su agresivni i sjajni u prekidima. Osim toga, izvrsni su i u napadu. Rekao bih da nemaju gotovo nikakvih slabih točaka. No, naša će reprezentacija biti savršeno pripremljena za obje utakmice.

Puno vas vidimo na utakmicama 1. SFL. Što mislite o prvenstvu u Sloveniji, koje se lijepo nastavlja, unatoč sve lošijoj epidemiološkoj slici u zemlji?

– Mislim da je prvenstvo kvalitetno. Utakmice su sigurno dobre i Slovenija može biti ponosna na svoje prvenstvo.

Popis pozvanih igrača:

Denis Totošković (Genova, ITA), Nejc Hozjan (ASD FF Napoli, ITA), Žan Koren (Pordenone, ITA), Igor Osredkar (Apfel Novo Vrijeme Makarska, HRV), Kristjan Čujec (FK Dobovec, SVN), Žiga Čeh (FK Dobovec, SVN), Benjamin Tušar (Citta di Cosenza, ITA), Klemen Duščak (FK Dobovec, SVN), Igor Bratić (FC Litija, SVN), Gašper Vrhovec (FC Litija, SVN), Matej Fideršek (FC Litija, SVN), Alen Fetić (SSD Acqua Sapone C5 SRL, ITA), Jeremy Bukovec (FC Ptuj, SVN) , Tjaž Lovrenčič (US Saint Pagano, ITA).

Igrači na čekanju su:
Nejc Kovačič (KMN Oplast Kobarid), Nik Zajc (KMN Bronx Škofije), Tine Šturm (FC Litija), Vanč Florjančič (FC Ptuj), Tilen Gajser (FC Ptuj), Nejc Berzelak (FK Siliko).

Kvalifikacije za Euro 2022, slovenske utakmice:

Jelgava, 29.1.
Latvija – Slovenija (19.00)
Madrid, 2.2.
Španjolska – Slovenija (20.45)
6.3.
Slovenija – Španjolska (mjesto i vrijeme bit će naknadno potvrđeni)
Untersiggenthal, 9.3.
Švicarska – Slovenija (19.00)
12.4.
Slovenija – Latvija (datum, mjesto i vrijeme bit će naknadno potvrđeni)
već odigrano:
Laško, 8.12.
Slovenija – Švicarska 12: 1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.