Posle žreba za kvalifikacije za UEFA Futsal EURO 2022 koji će biti održan u Holandiji dobili smo komentar od selektora reprezentacije Srbije gospodina Gorana Ivančića koji se kao i uvek do sada, srdačno odazvao našem pozivu…

Najpre pozdrav za sve ljubitelje futsala kao i za pratioce Futsal Balkana. Pre svega bi želeo da napomenem ono što izuzetno imponuje, da smo kao 5. reprezentacija na UEFA Futsal rang listi bili jedan od nosilaca i samim tim nismo mogli da se susretnemo u kvalifikacijama sa jačim futsal nacijama. Sve ovo govorim zbog toga, koliko je bilo važno u prethodnom takmičarskom ciklusu i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Litvaniji ostvariti dobre rezultate i koliko su nam pobede nad Švajcarskom, Belgijom, dva puta Francuskom, Ukrajinom donele pomak na rang listi i omogućile prednost u žrebu.

 

Ne mogu reći da sam nezadovoljan žrebom iako sam lično priželjkivao da se u grupi sastanemo sa reprezentacijom Mađarske, koja bi nam možda više “legla” nego selekcija Rumunije sa kojom se i susrećemo u prvoj utakmici kvalifikacija koja će biti odigrana u Rumuniji. Nakon toga nas očekuje dvomeč sa reprezentacijom BIH, najpre kao domaćini a potom u trećem kolu gostujemo komšijama. Moram spomenuti i dvokružni sistem takmičenja, odnosno po meni mnogo bolji način takmičenja gde igramo više utakmica, tri kod kuće i tri u gostima,što sigurno deluje i atraktivnije, takmičarski neizvesnije i koji ekipama za razliku od starog turnirskog sistema sa po jednom utakmicom, omogućava i eventualni kiks, što se nama nadam se neće dogoditi u predstojećem periodu. Kao što je voditelj žreba i najavio takozvanu “balkansku grupu”, da neko ne pomisli da sam pristrasan, ali ja iskreno očekujem trijumf reprezentacije Severne Makedonije nad selekcijom Engleske. Naravno, pre početka kvalifikacija za UEFA Futsal EURO 2022, mi moramo završiti započeto, odnosno izboriti plasman na Svetsko prvenstvo u Litvaniji kroz utakmice baraža protiv Finske. Znamo da nam neće biti lako, obostrano se veoma dobro poznajemo i igrači i stručni štab, tako da ništa nećemo prepustiti slučaju već od 12.09.2020.godine u Pazovi startujemo sa pripremama za tu utakmicu a ugostićemo reprezentaciju Hrvatske koju očekuje baraž sa reprezentacijom Češke i u odmeravanju snaga i uigravanju koje će biti zatvorenog tipa bez prisustva javnosti, potrudićemo se da da što bolje uvežbamo neke taktičke zamisli. Sve u svemu, nadam se najboljem, prvo u baražu protiv Finske a potom i u kvalifikacijama za UEFA Futsal EURO 2022 koje će se održati u Holandiji.

Zahvaljujemo se gospodinu Goranu Ivančiću i želimo mu da sprovede u delo svoje zamisli a mi podsećamo da se reprezentacija Srbije nalazi u Grupi 4 sa Engleskom ili Severnom Makedonijom (bolji iz tog meča), zatim Rumunijo i Bosnom i Hercegovinom.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.