Posle futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine i Hrvatske…

Futsal reprezentacija Slovenije je nakon dominacije reprezentacija Bosne i Hercegovine i Hrvatske, još jedna selekcija sa ovih prostora koja je izborila učešće na UEFA Futsal EURO 2022 u Holandiji!

Ekipa selektora Horvata je posle pobede u prvom susretu u gostima, kada je Letoniju savladala rezultatom 1:0, večeras u Laškom ponovila odličnu igru koja ju je krasila tokom kvalifikacija u svojoj grupi i goste ispratila sa pet pogodaka u mreži. Rezultatska neizvesnost je trajala do kraja prvog poluvremena, kada je nakon 2:2, najpre Totošković u 18.minutu a potom Fideršek u 20.minutu pogodcima odveli svoj tim na pauzu sa prednošću od dva gola, rezultatom 4:2. Do kraja je domaći tim rutinski priveo utakmicu kraju, naročito posle pogotka Čujeca u 22.minutu. Iako su gosti u 31.minutu uspeli da smanje na 5:3  ipak je to bio konačan rezultat i razlog za slavlje pošto je sa ova tri boda Slovenija obezbedila sedmo učešće među najboljim ekipama “Starog kontinenta”. Slovenija je do sada nastupala u završnicama na evropskim prvenstvima (2003, 2010, 2012, 2014, 2016, 2018).

Tim koji je u meču protiv Letonije izborio sedmo učešće na UEFA Futsal Prvenstvu činili su:

-golmani: Igor Bratić (FC Litija), Tjaž Lovrenčić (US Saints Pagnano ITA)

-igrači: Denis Totošković (Đenova ITA), Nejc Hozjan (A.S.D FF Napoli ITA), Igor Osredkar (Apfel Novo Vrijeme Makarska HRV), Kristjan Čujec, Žiga Čeh, Klemen Duščak (FK Dobovec), Matej Fideršek (FC Litija), Alen Fetić (SSD Ackua Sapone C5 SRL), Jeremy Bukovec, Tilen Gajser (FK Ptuj), Nejc Kovačić (KMN Oplast Kobarit), Nikola Jandrić (FK Siliko).

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.