Futsal reprezentacija Slovenije otputovala je u Letoniju gde danas igra svoj prvi meč…

Futsaleri Slovenije u Letoniji startuju sa kvalifikacijama za UEFA Futsal Prvenstvo Evrope u Holandiji 2022. Prenosimo vam očekivanja selektora Horvata i kapitena ekipe Igora Osredkara:

Reprezentacija se okupila u utorak, a u Mariboru je trenirala do srede. Prikupili smo puno informacija o Letoniji, koja igra brz, agresivan i izuzetno dobar futsal. Naš posao je da damo maksimum od sebe i opravdamo ulogu favorita. Preuzimamo ovu ulogu sa jasnom željom za pobedom, kaže Tomislav Horvat, selektor Slovenije pre meča.

Tomislav Horvat selektor Slovenije

Poslednje treninge smo odradili jačim intenzitetom i agresivni je, pokušavajući da se prilagodimo protivniku. To nam je veoma važno uoči ove utakmice. Ponovili smo prekide i igru sa golmanom, a pre svega smo razgovarali o taktici meča, dodaje Horvat, koji takođe ističe da Letonija ima specifičnu zonsku odbranu. Moraćemo da budemo oprezni sa dodavanjima kako Letoniji ne bismo dozvolili da koristi bilo koju grešku i presretnutu loptu za kontranapad.

Igor Osredkar, kapiten reprezentacije Slovenije

Fokusirani smo na utakmicu u Letoniji koja je možda i ključna utakmica za u kvalifikacijama. Pogledali smo rezime meča između Letonije i Španije, gde se Letonija pokazala u vrlo dobrom svetlu. Moramo igrati utakmicu bez ikakvog potcenjivanja sa maksimalnim zalaganjem  da pokažemo da smo bolji i da dođemo do ova tri vredna boda, govori kapiten Igor Osredkar, kojem će ovo biti 160. zvanični nastup za svoju zemlju.

Utakmica je na programu danas 29.01.2021.godine od 17:00 časova.

FOTO: futsal.si

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.