Uspeh za Melhera i Stuttgarter, ali time se…

Stuttgarter Futsal Club e.V 2020 za Goranom Melherom na čelu ostvario je uspeh plasmanom u Nemačku Fu Bundesligu! O svemu što je učinjeno kao i daljim planovima gospodin Goran Melher nam je dao komentar…

F.B. Osvarili ste ulazak u Bundesligu, napravili ste velik uspjeh, da li ste ostvarili cilj?
G.M. – Naš cilj smo ostvarili, i ja i komplet uprava smo prezadovoljni, uz sve moguće prepreke koje smo imali. Jer regionalna liga nam je prekinuta nakon samo 3 kola , i uz sve naše prijedloge da se na terenu dadne predstavnik za Prvaka i predstavnik za kvalifikacioni turnir za 10 .ekipu. Nije urodilo plodom .Tako da se po koeficijentima TSV Weillimdorf i FC Penzberg otišli direktno u Bundesligu i igrali za prvaka Njemačke a mi smo se morali zadovoljiti da kao trećeplasirana ekipa idemo na kvalifikacijski turnir.

F.B. Napokon kreće Bundesliga, šta očekujete da će doneti Bundesliga, koji su vaši ciljevi ?
G.M. – Sigurno da će donijeti veliki napredak Njemačkog futsala. Jer iz godine u godinu se podiže i kvaliteta i popularnost futsala u Njemačkoj. Liga po prvi put u povijesti kreće u 9 mjesecu i mi smo presretni jer će mo biti dio povjesti. Što se naših ambicija tiće , sigurno je da nećemo biti tu samo prolaznici, imamo ambicioznog predsjednika koji želi da napadamo titulu i pa čemo tako i slagat ekipu za Bundesligu

F.B. Da li možete nešto više reći o samo klubu i kako ste se snašli u Nemačkom futsalu, nakon rada u reprezentaciji BiH i u klubovima iz BiH, da li postoji razlika u radu?
G.M. – Naš klub je sigurno među najmlađim klubovima ne samo u Njemačkoj nego u Europi, jer praktički smo se tek rodili. Ja sam došao prije točno 16 mjeseci u klub na poziv predsjednika kluba Mire Augustinovića i direktora kluba Dragoslava Matka Matoševića, koji su malo je reći futsal zaljubljenici. Tako da smo nas trojica 24h na dan radili da bi posložili klub iz temelja . I sad možemo reći da smo posložili klub kako treba, posložili sa tehničke i sportske strane. Digli smo klub na profesionalni nivo, mi smo sigurno jedini klub u Njemačkoj koji je trenirao 7-8 puta tjedno, koji je imao 10tak profesionalni igrača. A što se tiće razlike rada u BiH i Njemačkoj , ovdje je puno lakše raditi, zna se tko šta radi, svak radi svoj posao. Dok je u BiH teško raditi, jer u nas se svi plakaju u trenerski posao, od predsjednika klubova do politike itd.

F.B. Da li će biti promena u ekipi, da li će neko zvućno ime opet doći u Vaš klub, znamo da i sada u klubu imate reprezentativce BiH, Hrvatske i Makedonije?
G.M. – Što se tiće dolazaka i odlazaka to čemo znati kroz par dana, jer tek smo ušli u Bundesligu. Ja kao trener bi volio da se još više pojačamo na nekim pozicijama .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.