Hrvatska ima svoja dva Sutona Stuttgarter futsal club ima svoja dva Sutona..

Dva brata koja vuku hercegovačke korene Marko (19) i Nikolas (16) Suton, krenuli su stopama svojih rođaka reprezentativaca Hrvatske Josipa i Luke Sutona.

F.B.-Kako ste počeli sa futsalom?
– Naš otac je veliki zaljubljenik u futsal i nas dvojicu je vodio da igramo turnire za njega kad nam je bilo 16 i 13 godina igrali smo seniorske turnire. Tu je nastala naša ljubav prema ovom atraktivnom, dinamičnom sportu.

F.B.-Kako je došlo do saradnje sa SFC2020?
– Na prijedlog našeg prijatelj a sada i suigrača Ivana Knezovića došli smo na probni trening , gdje su naš trener i predsjednik kluba bili oduševljeni sa nama i tako je nastala suradnja i nadamo se da će potrajati.
F.B.-Do sada ste se bavili velikim fudbalom?
– Da jesmo , ja sam branio i prošao golmanske škole FC Heidenheim i VFR Aalen, dok je Nikolas prošao sve omladinske pogone.                                      F.B.-Da li ste zadovoljni treninzima i kako vam je u SFC2020?
– Naravno, mi smo najmlađi u ekipi i svi nam puno pomažu sa savjetima pogotovo trener i stariji igrači. Treninge imamo čak 5 puta plus imamo nekad još 2-3 puta fitnes treninge. Tako da se još navikajem na profesionalni rad.
F.B.-Planovi u budućnosti?
– Planove za sportske aktivnosti nećemo praviti. Oni će se odvijati na futsal terenima. Nadamo se naravno i internacionalno. I voljeli bi naravno zaigrati sa našim rođacima Marinom, Josipom i Lukom Sutonim. Največa želja je sa klubom sad prvo ući u Bundesligu i onda smo sigurni da tamo nečemo biti na dnu ni na sredini već na vrhu. Ali cilj je naravno uz školu da se futsal obrazujemo. Ovim putem pozdravljamo sve čitatelje vašeg futsal portala

Kratko smo upitali i njihovog trenera Gorana Melhera o njima?
– Dečki su super, siguran sam da su oni Njemačka budućnost futsala iako obadvojica danas sutra mogu birati za koju će igrat reprezentaciju. Marko odlično radi na treninzima i siguran sam da ako nastavi ovako trenirati da će u skorašnjoj budućnosti biti glavni naš vratar, a što se tiće Nikolasa dečko se ostavio velikog nogometa i krenuo u futsal sa svojih 16g i odmah je pokazao da je velik talent i siguran sam da će biti top igrać, ako nastavi ovako trenirati i slušati. Obadvojica su veliki radnici i nebojim se za njihovu budućnost u futsalu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.