Izvršni komitet UEFA je 16. Septembra odlučio da odloži žreb i izmeni format takmičenja usled trenutne situacije sa COVID-19 širom Evrope…

UEFA Futsal Liga Šampiona 2020/21 igraće se u nokaut fazi, sa jednom utakmicom, tako da će se 32 ekipe nadmetati do završnog turnira sa osam timova.

Ova odluka o odlaganju i izmeni formata takmičenja UEFA Futsal Lige Šampiona je doneta, kao što smo spomenuli, zbog situacije izazvane virusom Covid-19. U cilju smanjenja rizika širenja virusa, IO UEFA je doneo odluku da se ovogodišnje izdanje UEFA Futsal Lige Šampiona odigra u nokaut-formatu na jednu utakmicu. U mesecu Novembru ove godine bi se odigrali susreti Preliminary round-a sa 32 tima a koji bi nakon toga nastupili u sledećoj rundi koja je na rasporedu u mesecu Januaru 2021.godine. Pobednici tih mečeva njih 16 odigrali bi u sledećoj fazi takmičenja svoje mečeve u Februaru 2021.godine, tako da bi se ove takmičarske sezone, na završni turnir, plasiralo 8 ekipa, koje bi trebalo u Aprilu-Maju mesecu igrati za titulu UEFA Futsal Šampiona u Minsku.
IO UEFA je napomenuo da će naknadno izvestiti o žrebu takmičenja, kao i o klubovima domaćinima mečeva.

Pogledajte kako izgledaju grupe za UEFA Futsal EURO 2022 

Da podsetimo uzgred, da prošlosezonsko izdanje UEFA Futsal Lige Šampiona još uvek nije okončano, tako da će se od 09. do 11.10. 2020. .godine u Barceloni odigrati završni turnir na kojem će se za naslov prvaka Evrope boriti ruski Tyumen i KPRF, kao španske ekipe ElPozo Murcia i Barselona. Prethodno je planirano da se završni turnir trebao održati u Minsku, međutim umesto toga, u belorusku prestonicu je prebačeno finale ovogodišnjeg izdanja UEFA FUTSAL Lige Šampiona koje je planirano za mesec April 2021.godine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.