Da li će Jarčevima dvorana Hills doneti više sreće od Mejdana videćemo u…

U susret meču šesnestine finala UEFA Futsal Lige Šampiona između FC Salines Tuzla City i gostujuće ekipe TTG-Ugra Yugorsk, koja će se odigrati u Sarajevu dana 16.01.2020.godine od 19:00 časova u Arena Hills, dobili smo komentare iz tabora popuarnih Jarčeva… U susret nam je kao i uvek do sada srdačno izašao šef struke gospodin Predrag Rajić i izneo svoje mišljenje o meču…

-Moram da kažem da kako mene tako i moje igrače UEFA Futsal Liga sampiona inspiriše da damo sve od sebe i da pokažemo sve lepo sto ovaj magični sport može da donese. Kada bih rekao da smo mi favoriti, svi ljubitelji futsala i oni koji se razumeju u ovaj sport bi rekli da sam lud ili da sam totalni optimista. Optimista jesam ali toliko lud jos nisam i smatram da je Gasprom favorit na papiru. Radi se o fenomenalno organizovanom klubu sa odličnim igračima i stručnim štabom. Na papiru često favoriti znaju da se okliznu i ja vas uveravam da ćemo dati sve od sebe da se predstavimo u što boljem izdanju i da se potrudimo da napravimo iznenađenje i udjemo među 16 najboljih ekipa u Evropi. Svakako moja uprava i grad Tuzla zasluzuju to!!!

 

 

A od igrača Josipa Sesara dobili smo njegova očekivanja gde iznosi slijedeće:
– Očekujem jednu tvrdu i borbenu utakmicu s obzirom da igramo protiv bivseg osvajača Lige Prvaka. Naravno da oni predstavljaju favorita u ovoj utakmici, no mislim da ako damo sve od sebe i ispoštujemo sve zamisli trenera gospodina Rajića, da možemo pobjediti i pokazati kvalitet našeg tima i rada. Također želim istaknuti kako smo dobili novog igrača Bolinhu koji ce biti dobro pojačanje našem timu u nadolazećim utakmicama, no naš tim trenutno ima i par ozljeđenih igrača ali se nadamo da ćemo do subote svi biti spremni i ponuditi i više nego što možemo. Naravno velika je šteta što ne možemo igrati u Tuzli i osjetiti podršku naših navijača te atmosferu koja bi zasigurno bila užarena, jer vjerujemo kako bi Mejdan bio pun da igramo u našem gradu.


Sportski pozdrav za sve čitaoce Futsal Balkana!
Futsal Balkan želi uspeh u subotnjem meču i da se ekipa FC Salines Tuzla City nađe među 16 imena u UEFA Futsal Ligi Šampiona!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.