Futsal Klub Dobovec se treću godinu zaredom plasirao među 16 najboljih momčadi najelitnijeg klubskog natjecanja Futsal Champions League pobjedom nad Luxol St Andrews rezultatom 3:2.
Evo kako je trener slovenskog prvaka Kujtim Morina vidio utakmicu

F.B. Pre svega čestitamo na velikom rezultatu, koji je Vaš komentar utakmice protiv Luxoll St Andrewsa gde ste u u završnici susreta došli do velike pobede?

K.M. Prije svega želim čestitati svojim igračima na vrlo teškoj ostvarenoj pobijedi. Upozoravao sam u najavi susreta da je Luxol jedna vrlo dobra i kvalitetna momčad sastavljena od Brazilaca, Rumunja, a to se i potvrdilo na samoj utakmici gdje su nam u određenim trenutcima utakmice stvarali probleme. Moja momčad je pokazala visoku mentalnu snagu u dva navrata domaćin je poveo međutim nismo gubili glavu nego igrom smo uspijeli izjednačiti i na kraju preko Tihe Novaka postići pobijedonosni pogodak. Osim našeg klubskog uspijeha, smatram da je ovo veliki rezultat za cijeli slovenski futsal. Osobno sam sretan da ćemo imati prilike igrati osminu finala.

F.B. Danas ste saznali i protivnika s kojim će te se sastati u osminifinala, to je kazahtanska momčad Aktobe, kako ste zadovoljni ždrijebom ?

K.M. Svakako da je Aktobe bila jedna od mojih želja s obzirom na protivnike s kojima smo se mogli sastati.
Svi su nekako ushićeni što smo dobili Aktobe, međutim trebamo spustiti loptu na zemlju, kazahtanska momčad je vrlo dobra kvalitetna momčad, koja gotovo svake godine nastupa u ligi prvaka, te u svojim redovima osim dobrih igrača iz Kazahstana imaju tri brazilca i dva reprezentativca Ukrajine, prema tome morat ćemo se dobro pripremiti.
Sigurno da je otežavajuća okolnost za nas da ćemo morati putovati na najdalje gostovanje, te se priviknuti na različite vremenske zone.
Ja vjerujem u kvalitetu svoje momčadi, vjerujem da su svi igrači svjesni da nas čeka težak zadatak, ali isto tako vjerujem da ćemo biti spremni za izazove što nas čekaju.

F.B. Nemate previše vremena za opuštanje, u slovenskom prvenstvu imate vrlo gust raspored, već u petak Vas čeka utakmica protiv Silika ?

K.M. Moram ovdje pohvaliti svoje igrače, evo nakon europske pobjede protiv Luxola samo nakon tri dana igrali smo prvenstvenu utakmicu protiv Kmn Tomaža i ostvarili 14 pobjedu i time očvrstili prvu poziciju na ljestvici. U nepunih sedam dana čeka nas i treća utakmica protiv uvijek neugodnog Silika, međutim naša momčad ima mjesta za napredak te to nastojimo poboljšati iz svake utakmice , što smatram još jednom kvalitetom mojih igrača koji iako imaju puno iskustva imaju novi motiv. Tako da i protiv Silika idemo po novu pobjedu.

Pozdravljam sve čitatelje Futsal Balkana!

Pred polazak na… 

Na Miljacki….

Pravo u sridu… 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.