U okviru osmine finala UEFA Futsal Lige Prvaka ekipa Doboveca….

Momčad Futsal klub Doboveca sutra će igrati utakmicu osmine finala Futsal Lige Prvaka u Kazahstanu protiv domaće ekipe Aktobea. Povodom toga razgovarali smo sa trenerom slovenskog predstavnika u Ligi Prvaka gospodinom Kujtimom Morinom.

F.B. – Prije utakmice UEFA Lige Prvaka u posljednjem kolu slovenskog šampionata, slavili ste u derbiju kola protiv drugoplasirane momčadi na tabeli ekipe FC Ptuj i upisali 17.-tu uzastopnu pobjedu, da li je ste zadovoljni viđeni pred odlazak u Kazahstan?

K.M. – U zadjem kolu pobijedili smo u derbiju kola protiv FC Ptuj  što nam je bila neka generalna proba pred Ligu Prvaka. Čestitao bih prije svega svojim igračima na ostvarenoj pobijedi. Što se drugog dijela pitanja tiče, zadovoljan sam pristupom i zalaganjem kao i napadačkim djelom naše igre gdje smo tijekom cijelog susreta dominirali i diktirali tempo i na kraju postigli 6 pogodaka, ali nisam zadovoljan to da smo protivniku omogućili da postigne 5 pogodaka. Želim pohvaliti borbenu momcad FC Ptuja, koja nam je stvorila dosta problema.
U svim dosadasnjim susretima bii smo iznimno disciplinirani u fazi odbrane, te takav pristup i očekujem u Ligi Prvaka i slijedećim utakmica slovenskog prvenstva.
Takođe, želim pohvalit svoju momčad koja je ostvarila 17.- tu uzaztopnu pobjedu i ima maksimalan učinak u slovenskom prvenstvu.

F.B. – Vaša momčad otvara osminu finala Uefa Futsal Champions League protiv Aktobea u Kazahstanu. Možete našim čitateljima reći nekoliko riječi o vašem protivniku Aktobeu?

K.M. – Momčad Aktobea je jedna kvalitetana i organizirana momčad koja gotovo svake godine nastupa u Ligi Prvaka. Ove godine su svoju momčad dodatno osnažili sa tri iskusna brazilska igrača, koje predvodi neugodni Deo dojučerasnji igrač Sporting Lisabona. Osim Brazilaca u svojem sastavu imaju i ukrajinske reprezentativce Klotcha i Valenka, te domaće igrače. U svakom slučaju jedan neugodan protivnik koji igra brzo, dosta okomito.

F.B. – Što možemo očekivati od Dobovca u susretu protiv Aktobea ?

K.M. – Bez obzira na sve kvalitete protivnika momčad Dobovca je spremna za ovaj susret s Aktobeom.
Naša momčad je u prethodne dvije godine pokazala da se zna nositi sa vrhunskim protivnicima.
Svakako u Kazahstan nismo došli samo nastupiti, nego želimo pravim momčadskim duhom i hrabrim stavom se postaviti na gostujućem terenu.
Uvijeren sam da svaki igrač Dobovca jedva čeka ovu priliku i da će dati zadnji atom snage kako bi zajedno izborili Final Eight Lige Prvaka.
Ova generacija zaslužuje zbog pristupa i angažmana koji pokazuju godinama, otići na zavšni turnir što bi bila najbolja moguća nagrada za njihov doprinos.
Ovim putem bi se htio zahvaliti upravi kluba koja nam je omugućila raniji odlazak u Kazahstan kako bi se što bolje prilagodili na vremenske razlike u Kazahstanu.

Ovom prilikom zahvaljujemo se i portalu Futsal Balkan koji nam daje veliku podršku i pozdrav za sve vaše čitatelje.

Futsal Balkan želi gospodinu Morini i njegovoj momčadi uspeh u predstojećoj utakmici protiv Aktobea u osmini finala UEFA Futsal Lige Prvaka i kao što smo spomenuli u naslovu,”Ova generacija zaslužila je dobiti priliku na završnom turniru!”

Utakmica između Aktobea i Doboveca je na programu 18.02.2021.godine sa početkom od 11:00 časova.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.