Prvog dana takmičenja elitne runde UEFA Lige šampiona odigrane su četiri utakmice, a favoriti su opravdali očekivanja i stigli do sigurnih pobeda.


Mečevi su igrani na turnirima grupa A i D u Litvaniji i Češkoj, a postignuti su sledeći rezultati:

Grupa A, Litvanija:

Inter Movistar – Dobovec 5:1

Strelci: Umberto 11. , Gadeia 16. , Daniel 19. , Pola 34. i Elisandro 40. – Duščak 37.

Vitis – Hale Goik 2:5

Strelci: Rafa 25. i Barbosa 39. – Diogo 11. i 13. , Leitao 15. , Fernandao 28. i Alesandro Patias 40.

Grupa D, Češka:

Kairat – Peskara 4:1

Strelci: Tajebi 19. , Orazov 30. i 39. i Igita 37. – Bertoni 1.

Era Pak Hrudim – Lida 4:0

Strelci: Bagatini 23. , Slovaček 29. i 36. i Felipe 39.

Dakle, iznenađenja nije bilo. Inter Movistar je nastavio put ka odbrani titule rutinskom pobedom protiv Doboveca, mada je šampion Slovenije tokom većeg dela meča dostojno parirao Rikardinju i ekipi. Ipak, iskustvo i razlika u kvalitetu doneli su Interu ubedljivu pobedu. Video izveštaj sa ovog meča možete pronaći na sledećem linku:

U meču u kom je iznenađenje bilo možda i najrealnije, litvanski Vitis predvođen mnogobrojnim Brazilcima ipak nije uspeo da parira kvalitetnijem Hale Goiku. Golove i najzanimljivije detalje utakmice u kojoj su Belgijanci dokazali da su kvalitetniji od domaćina, možete pronaći na sledećem linku:

Derbi meč prvog dana takmičenja odigrali su Kairat i Peskara. Italijani su poveli već posle osam sekundi golom Bertonija i delovali su veoma sigurno do samog finiša prvog poluvremena. Pokušavao je Kairat prepoznatljivom igrom sa Igitom u polju da probije zid koji su postavili Mamarela i ekipa, ali u tome nisu uspevali sve do 19. minuta kada je Tajebi doneo izjednačenje Kazahstancima. To je uticalo na italijanskog prvaka koji je pao u igri u nastavku, a Kairat je potvrdio kvalitet i sa tri gola stigao do sigurne pobede. Detalje sa ovog meča možete pogledati na sledećem linku:

Poslednji meč prvog dana takmičenja odigrali su Era Pak Hrudim i Lida. Česi su u ovu utakmicu ušli kao favoriti, kako zbog prednosti domaćeg terena, tako i zbog kvaliteta koji su pokazali na turniru glavne runde u Kragujevcu kada su savladali Ekonomac i Herson, a bili poraženi samo od Inter Movistara. Ipak, dugo je Česima trebalo da probiju bunker ispred gola Lide i u tome su uspeli tek na startu drugog poluvremena. Posle prvog, usledili su i drugi, treći i četvrti pogodak i na kraju ubedljiva pobeda za domaćina turnira koji može biti potencijalno iznenađenje na završnom turniru Lige šampiona. Detalje sa ove utakmice možete pogledati na sledećem linku:

U četvrtak 15. novembra na teren će sve tri ekipe sa Balkana, Ekonomac će igrati protiv Barselone, Novo Vrijeme protiv Benfike, a Dobovec protiv Vitisa. Kompletan raspored svih utakmica možete pronaći na sledećem linku:

UEFA LIGA ŠAMPIONA: KO ĆE STIĆI DO ZAVRŠNOG TURNIRA?!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.