Predstojeći vikend nas očekuje početak…

Subota 04.09.2021.godine pokazaće nam iako je tek početak sezone, da li je ekipa tim menadžera i trenera Gorana Melhera kadra ispuniti ciljeve obzirom da na startu prvenstva igra u Porscheareni protiv bivšeg prvaka Nemačke, ekipe HOTO5.

Iako smo već pisali o Stuttgarter Futsal Club e.V 2020, moramo da spomenemo ekipu, čiji je najbolji golman Francuske, za već prošlu sezonu glavni deo ove priče. Skromno govoreći, gospodin Melher ciljeve nije hteo spomenuti, mada se sami nameću transfer zemljotresima, koji bi uzdrmali i mnogo poznatije i priznatije futsal lige. Maksimalno angažovani u transferu, za veliki korak dignute lestvice pri dovođenju igrača, tako da će na predstojećem UEFA Futsal EURO 2022 imati svoje predstavnike. U sam smiraj prelaznog roka Nemački reprezentativac Manuel Fischer je stigao iz branioca titule TSV Weilimdorfa. Pre njega u Stuttgarter Futsal Club e.V 2020 stigli su da ponovimo, reprezentativac Severne Makedonije, golgeter Adrijan, Micevski, potom iz TSV “Nierstein” Hrvoje Kuninec, bivši igrač MNK “Hercegovina” Ante Ljubić, Srđan Ivanković nosilac igre FC Salines Tuzla City i reprezentativac BiH i najzvučnije pojačanje novog Bundesligaša, Miodrag Miki Aksentijević, dugo i u tajnosti odrađen bum transfer, stoga nas ne bi trebalo začuditi ako u budućnosti bude još transfera ovakvog tipa.

Sportista koji je najpre zavoleo odbojku, zatim na nagovor društva iz Prokuplja, umesto tinejdžerskih nestašluka, tada šesnaestogodišnji Miki, napušta branjenje na turnirima i sa betona prelazi na travnatu podlogu lokalnog fudbalskog kluba “Topličanin”. Kada su brojni fudbaleri potpisivali svoje prve profesionalne ugovore, on je tek počeo da trenira. Međutim, kada nešto želiš i kada si istrajan, u tome te ništa ne može sprečiti. To je dokazao i Miki, čovek koji je vođen emocijama dosta puta rizikovao. On je od dečaka, preko studentskih terena, Kragujevca, Kazahstana, Rusije, Francuske i sada Nemačke, postao nenametljivi sportski heroj koji i dalje piše istoriju srpskog futsala kao jedan od najboljih svetskih golmana koji postao sinonim za uspeh u ovom magičnom sportu.

O svom angažmanu u Nemačkom Bundesligašu, Miki je uprkos ogromnim obavezama dao kratki komentar za Futsal Balkan.

Posle dve lepe godine provedene u ACCS Futsal Club Pariz u Francuskoj i rada sa najboljim svetskim stručnjacima i futsalerima, proglašenja za najboljeg golmana Francuske, put me vodi u Štuttgart. Iz Francuske nosim isključivo izuzetno lepe uspomene, puno kvalitetnog futsala, rad sa najboljim trenerom sveta i najboljim igračima. Nažalost nismo uspeli da uđemo u završnicu Lige Šampiona što je moj lični cilj i bio. Svakako futsal ne staje, nastavlja se, pa tako i moja karijera.

U Štutgart sam došao posle razgovora sa trenerom Goranom i predsednikom Mirom i shvatio sam da klub ima velike ambicije i dobar plan i poželeo sam da budem deo ove priče. Bundesligaša, ono što sam između ostalog i prepoznao pri dolasku, može ići samo uzlaznom putanjom a ja svojim iskustvom i trenutnom formom mogu da ostavim lep trag. Vreme će naravno pokazati da li ću u tome i uspeti. Preostaje sada samo naporan rad pa se vidimo krajem sezone. Isto tako poručujem i mlađim kolegama, rad i samo rad  pošto je pozicija golmana izuzetno deficitarna u futsalu. Da bi uspeli u tome što vole i da budu najbolji među stativama u svojim klubovima, da budu oslonac ekipe, potrebno je da ulože maksimalni trud i zalaganje naročito na individualnom planu, pošto je trener golmana, naročito u klubovima sa prostora Balkana izuzetno retka pojava u klubovima. O ambicijama i ciljevima u novom klubu, ljudska veličina, bedem na golu, nije ništa hteo prokomentarisati već mi dodajemo:

“Dovoljno je reći Miodrag Miki Aksentijević”!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.