Goran Melher o futsalu u Nemačkoj…

Povodom informacije da je Nemačka futsal liga prekinuta, razgovarali smo sa bivšim reprezentativcem BiH i bivšim trenerom Mostar SG i HFC Zrinjskog a sadašnjim trenerom i tim menadžerom Stuttgarter Futsal Club 2020, Goranom Melherom.

F.B. –Kako ste dočekali kod vas u klubu ovaj prekid lige i šta vas dalje očekuje?

G.M. –Prvo da Vam se zahvalim što ste nas se sjetili i što nas non stop pratite. A šta da vam kažem, liga je kod nas prekinuta nakon odigrano samo 3 kola. Neki su odigrali protiv loših protivnika a mi smo npr. odigrali 3 derbija protiv 2 ekipe koji su poslali čak prijavu za Bundesligu. Ali iskreno moramo biti i sretni jer ipak smo novi klub koji je za ovih nešto više od godinu dana, postavio neke nove temelje u Njemačkom futsalu. Preko koeficijenata smo dobili priliku da preko kvalifikacija dođemo do Bundeslige, koja nakon dugih niz godina napokon kreće 04.09.

F.B. –Da li se zna kad kreću kvalifikacije za Bundesligu?

G.M. –Dobili smo od DFB da će se kvalifikacijski turnir od 5 ekipa odigrati od 25-27.06 u Duisburgu dok završnica za prvaka Njemačke je tjedan prije a na njemu učestvuje 10 ekipa iz 5 regionalni saveza po koeficijentu . A mi kao trećeplasirani igramo kvalifikacije za Bundesligu.

F.B. –Znamo da dosta igrača sa naših prostora igra kod Vas i u bivšem prvaku Weillimdorfu. Da li se time podigao kvalitet lige?

G.M. –Da, mi smo se trenutno dosta bazirali na igraće sa naših prostora , gdje u klubu imamo sadašnje a i bivše reprezentativce BiH, Hrvatske i Makedonije. Što se tiće TSV Weillimdorf njih sa klupe vode moja dva velika prijatelja i suigrača Patrik Drndić i Alen Lalić koji isto u svojim redovima imaju 2-3 bivša i sadašnja reprezentativca BiH i Hrvatske i 4-5 Njemačkih reprezentativaca . I ja im ovim putem želim čestitati na direktnom ulasku u Bundesligu i u završnicu za prvaka. Što se tiće kvalitete lige ona se iz godine u godinu podiže, već se pojavljuju ekipe koji dovode u svoje redove reprezentazivce Češke, Nizozemske i drugih zemalja. Mislim da će Bundesliga sa 10 klubova još više podići kvalitetu.

F.B. –Poznavajući Vaš rad sigurni smo da ste digli kvalitet treninga?

G.M. –Iskreno mi smo možda jedini klub u Njemačkoj koji trenutno ima 10 profesionalnih igrača, sigurno smo jedini klub koji trenira 7-8 puta tjedno i koji je podigao ljestvicu u svemu. A to je bio naš cilj na početku, mi želimo postaviti neki novi nivo u Njemačkom futsalu, to iziskuje puno financijski troškova . Uz svu ovu Coronu i gospodasku krizu i sve moguće prepreke koje smo imali, mislim da čemo jos jaći izaći.

F.B. –Dobili ste i novu funkciju u klubu uz to što ste trener obavljate i funkciju Tim menadžera, da li ste se snašli na novoj funkciji?

G.M. –Lako mi se bilo na tu zahtjevnu funkciju naviknuti čitav život sam u futsalu i stekao sam dosta poznanika i prijatelja, pa mi je lako i organizirati sve oko igraća i utakmica. Evo već u subotu idemo u Pariz gdje igramo prijateljsku utakmicu protiv prvaka Francuske Accs, koji u svojim redovima ima jednog Ricardinho, Ortiza, najboljeg golmana u Europi Aksentijevica. Mi imamo jedan veliki projekat koji uz ambicioznog predsjednika kluba Miru Augustinovića i direktora kluba Dragoslava Matoševića pokušat ćemo postepeno se dizati i ostvarivati zacrtane ciljeve. Sad nam je glavni cilj što spremnije dočekati kvalifikacije i ući u Bundesligu.

Želimo vam sreću u kvalifikacijama i da nas dostojno prestavljate u Bundesligi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.