Carlos Ortiz je odgovarao na vaša pitanja koja ste mu postavili!!

F.B.: Kakve utiske imate i šta očekujete od srpske publike?

C.O. : Za nas će biti veoma poseban povratak u Srbiju, jer tamo smo bili šampioni 2016. godine i imamo sjajne uspomene. Bilo je to fantastično prvenstvo i srpski navijači su svakodnevno punili dvoranu.

F.B.: Kako vidite mogućnosti drugih timova na turniru i vaše mišljenje o konačnom rezultatu turnira?

C.O. : Istina je da je žreb pao teško svima. Mislim da ćemo igrati između četiri vrlo moćne selekcije i sve četri imamo realne šanse da se kao prvi kvalifikujemo. Pored toga tu je i Ukrajina, koja je za mene jedna od najtežih timova u Evropi, i Francuska, koja je već na poslednjem evropskom prvenstvu pokazala da su se puno poboljšali i da mogu pobediti bilo koga.

F.B.: Kakve su šanse reprezentacije Srbije na utakmici protiv fantastične reprezentacije vaše zemlje?

C.O. : Znamo da Srbija ima sjajan tim, sa vrlo iskusnim igračima i da takođe igraju u Nišu. Nije isto što i igrati u Beogradu, gde imamo sjajne uspomene, ali sigurno će srpski navijači napuniti Halu kako bi im pomogli da se kvalifikuju.

F.B.: Protiv kojeg je igrača najteže igrati?

C.O. : Imao sam sreću da igram protiv sjajnih igrača. Falcao, Ricardinho, Lenisio, Vinicius, Schumacher, Paulo Roberto, Cirilo, Betao … ali trenutno verujem da je Ferrao najbolji igrač sveta i najteže odbranljiv.

F.B.: Kakav je osećaj igrati sa Ricardinhom?

C.O. : To je privilegija. Kada odem u penziju mogu reći da sam imao sreću da delim dugo godina sa najboljim igračem u istoriji, a takođe smo prijatelji i zajedno imamo posao.

F.B.: Hoćete li završiti karijeru u Inter Movistar?

C.O. : Ne znam da li ću ovde završiti karijeru. Iskreno bih voleo da igram neku godinu izvan Španije: na primer Japan, Francuska, Indonezija …

F.B.: Koliko trenirate dnevno?

C.O. : U Interu treniramo svaki dan između 2-3 sata. I bar jedan dan u nedelji to radimo u dvostrukoj sesiji.

F.B.: Gde ste započeli karijeru?

C.O. : Počeo sam da igram u svojoj školskoj ekipi sa samo 6 godina, i uvek futsal. Zatim sam prolazio kroz nekoliko vrlo dobrih klubova koji treniraju decu, sve dok nisam potpisao za tim iz Boadile (Madrid) koji je imao tim iz prve divizije. Tada sam igrao u Ksota 2 sezone sve dok Inter nije platio otkaznu klauzulu i došao sam ovde 2008. godine.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.